Παύλος Καγιαλής: Η ελληνική ιστιοπλοϊκή αποστολή σε τριτοκοσμικές συνθήκες

Παύλος Καγιαλής: Η ελληνική ιστιοπλοϊκή αποστολή σε τριτοκοσμικές συνθήκες

«Η εμπειρία εδώ είναι απλώς τραγική»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνθήκες που θυμίζουν… τριτοκοσμική χώρα θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Οι πρωταθλητές των 470 βρίσκονται στην Ενοσίμα της Ιαπωνίας αλλά, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο kathimerini.gr, τα προβλήματα είναι πολλά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες.

«Τα πράγματα εδώ είναι πολύ δύσκολα και εμείς, φυσικά, για άλλη μια φορά είμαστε σαν αποστολή τριτοκοσμικής χώρας. Χωρίς βάση, χωρίς κλιματισμό, χωρίς πάγκους εργασίας και χωρίς ανθρώπους να μας βοηθήσουν. Δεν πρέπει κάποιοι να καυχιούνται ότι είναι όλα άριστα προγραμματισμένα…», μας λέει ο Παύλος Καγιαλής. 

Οι ιστιοπλόοι μας όμως δεν έχουν απέναντί τους μόνο την κακή οργάνωση και τη μηδαμινή υποστήριξη αλλά και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νέος κορωνοϊός.

«Οι Ιάπωνες μάς έχουν σαν φυλακισμένους και στην απόλυτη απομόνωση. Απαγορεύονται τα πάντα. Μέχρι και το πρωινό το παίρνουμε στα δωμάτια μας γιατί στο ξενοδοχείο μένουν και άλλοι άνθρωποι. Μας είπαν εάν θέλουμε να τρώμε κανονικά πρωινό θα πρέπει να είμαστε στον χώρο του πρωινού ανάμεσα στις 5.15 με 6.25. Είμαστε όλη μέρα και δουλεύουμε, με 45 βαθμούς, στα σκάφη μας, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει μήνες νωρίτερα, και θέλουν να ξυπνάμε και στις 5.15 για πρωινό; Δυστυχώς η εμπειρία εδώ είναι απλώς τραγική», υπογραμμίζουν οι πρωταθλητές των 470.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή