Κώστας Κεντέρης: Ζήλεψα όταν είδα τα παιδιά να ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς

Κώστας Κεντέρης: Ζήλεψα όταν είδα τα παιδιά να ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που ο Κώστας Κεντέρης ετοιμαζόταν για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ απ΄ όπου γύρισε με το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Σήμερα, από τη θέση του Α΄αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε δίπλα στους πρωταθλητές μας που έδωσαν συνέντευξη Τύπου λίγο πριν αναχωρήσουν για το Τόκιο. Τα μάτια του «χρυσού» ολυμπιονίκη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας, βούρκωσαν αρκετές φορές και, όπως δήλωσε στο kathimerini.gr, θυμήθηκε τις δικές του ολυμπιακές στιγμές και ένιωσε «ζήλια με την καλή έννοια».

Στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ελληνικής ομάδας στίβου, οι πρωταγωνιστές ήταν οι αθλητές αλλά και ο Κώστας Κεντέρης. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ είδε τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου με τις αθλητικές ενδυμασίες για το Τόκιο και γύρισε πίσω το ρολόι του χρόνου, τότε, που ετοιμαζόταν και αυτός για κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.

«Ζήλεψα με την καλή έννοια. Τα παιδιά είναι σε καλή διάθεση και ετοιμάζονται για τους Αγώνες. Ήταν κάτι που και εμένα μου άρεσε πολύ. Μου άρεσε να πηγαίνω και να παίρνω τα ρούχα μου με το εθνόσημο. Είναι κάτι πολύ όμορφο για κάθε αθλητή», δήλωσε στο kathimerini.gr και όταν τον ρωτήσαμε πως νιώθει, απάντησε: «Είναι λίγο περίεργα αλλά μου αρέσει. Νιώθω πολύ μεγάλη ενέργεια βλέποντας τα παιδιά να ετοιμάζονται για τους αγώνες. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, να πετύχουν κατ΄αρχάς τους προσωπικούς αθλητικούς τους στόχους και, στη συνέχεια, εάν αυτό λέγεται μετάλλιο, μακάρι να έρθει. Πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος γιατί έχω βρεθεί στη θέση τους. Τώρα τους βλέπω από μία άλλη θέση αλλά καταλαβαίνω την αγωνία και το άγχος τους για το καλό αποτέλεσμα. Το χειρότερο πάντα για έναν αθλητή είναι η αναμονή – προσμονή του αγώνα. Πρόκειται για τις χειρότερες στιγμές. Στη συνέχεια, όταν μπαίνεις τελικό αποτελεί λύτρωση μιας μεγάλης προσπάθειας γιατί φτάνεις στον στόχο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν στις συζητήσεις ήταν η Covid-19. «Πριν από κάθε αγώνα πάντα υπάρχουν τα χτυποκάρδια, το άγχος , η πίεση. Ο αθλητής μπορεί να προετοιμάζεται 365 ημέρες τον χρόνο και την ημέρα του αγώνα να πάθει κάτι. Να αρρωστήσει. Με τα παιδιά μιλάμε καθημερινά και έχουν άγχος και λόγω του νέου κορωνοϊού. Αυτή τη φορά στο άγχος της προετοιμασίας για τον αγώνα έχει προστεθεί και το άγχος να φτάσουν με υγεία στον αγώνα», υπογράμμισε ο Κώστας Κεντέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή