Πρεμιέρα για Ολυμπιακό και κόσμο

Πρεμιέρα για Ολυμπιακό και κόσμο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρωπαϊκό ταξίδι των τεσσάρων ομάδων μας ξεκινά την Τετάρτη, με πρώτο τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Νέφτσι του Μπακού, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα προς τους ομίλους του Champions League. Το όνομα, αλλά περισσότερο η ιστορία της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν, δεν «τρομάζει» τους πρωταθλητές Ελλάδος. Δεν παύει όμως να είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και, όπως κάθε αρχή, κρύβει παγίδες.
Εκείνο που προκαλεί κάποια ανησυχία για την έκβαση του παιχνιδιού είναι η κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστούν οι «ερυθρόλευκοι». Οι οποίοι όχι μόνον δεν θα έχουν καμία βοήθεια από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες, αλλά αντιθέτως δεν μπορούν να υπολογίζουν στον Φορτούνη, ενώ στη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα, έπειτα από την παραχώρηση του Σα, θα παίξει πιθανότατα ο Τζολάκης, που δεν έχει εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

Αναγκαστικά, λοιπόν, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να βασιστεί στους παίκτες που του χάρισαν τον περυσινό τίτλο και να περπατήσει στα γνωστά αγωνιστικά μονοπάτια. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιλέξει το δοκιμασμένο 4-3-3, χωρίς τους πειραματισμούς με τα τρία στόπερ που δοκίμαζε στα τελευταία ματς της περυσινής περιόδου.

Ενα άλλο στοιχείο, το οποίο πιστεύω πως είναι υπέρ του γηπεδούχου, αφορά το εκτός έδρας γκολ, που δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο, έπειτα από την απόφαση της UEFA. 

Τέλος, θεωρώ πως το γεγονός αυτού του αγώνα θα είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Πέρα από τη βοήθεια προς τους παίκτες, θα είναι ένα μήνυμα ελπίδας πως έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουμε την απίστευτη αυτή περιπέτεια με την πανδημία. Αρκεί, φυσικά, όλοι να καταλάβουν και να πειστούν πως οι συμβουλές των ειδικών είναι ο μοναδικός τρόπος για να αφήσουμε πίσω μας την COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή