Τόκιο 2020: «Ήμουν σίγουρος ότι θα αγωνιστώ» – Ο Γιάννης Μιτάκης, που βγήκε θετικός στην Covid 19 μιλά στο kathimerini.gr

Τόκιο 2020: «Ήμουν σίγουρος ότι θα αγωνιστώ» – Ο Γιάννης Μιτάκης, που βγήκε θετικός στην Covid 19 μιλά στο kathimerini.gr

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο απέχει η κόλαση από τον παράδεισο; Στην περίπτωση του Γιάννη Μιτάκη απέχει δύο αρνητικά τεστ. Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας, ελάχιστες ημέρες πριν από το ταξίδι του για Τόκιο, νόσησε από Covid 19 και παραλίγο το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μείνει όνειρο.     

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Ιουλίου όταν μάθαμε την πληροφορία ότι ο πρωταθλητής των Finn Γιάννης Μιτάκης είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό. Μία τέτοια είδηση, προπαραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί να γίνει αιτία για τη μη συμμετοχή στη διοργάνωση. Ο Γιάννης Μιτάκης όμως δεν αγχώθηκε ούτε λεπτό γιατί, όπως δήλωσε στο kathimerini.gr, προτιμάει να βλέπει τα πάντα με θετική διάθεση.  

«Είχα πονοκέφαλο και δέκατα. Έτσι, πήγα να κάνω μοριακό τεστ. Μόλις είδα ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό, επειδή δεν είχα σοβαρά συμπτώματα και είχα εμβολιαστεί, δεν φοβήθηκα. Αμέσως μίλησα με τον κ. Μαρίνο, τον γιατρό της Ολυμπιακής Αποστολής, ο οποίος αφού με ρώτησε εάν είχα κάνει εμβόλιο, με καθησύχασε και μου είπε να μείνω καραντίνα για επτά ημέρες και μετά να πάω για τεστ. Πήγε πίσω το χρονοδιάγραμμα αλλά πρώτα από όλα η υγεία», μας λέει, κι όταν τον ρωτήσαμε εάν φοβήθηκε ότι θα χάσει τους Ολυμπιακούς, απάντησε: «Επειδή δεν είχα σοβαρά συμπτώματα και έχω εμβολιαστεί πίστευα ότι θα περάσει. Ήμουν σίγουρος ότι θα προλάβω τους Ολυμπιακούς. Εάν κάνεις θετικές σκέψεις όλα πηγαίνουν θετικά». 

Οι επόμενες επτά ημέρες μετά το τεστ βρήκαν τον Γιάννη Μιτάκη σε καραντίνα. Όταν βγήκε το πρώτο τεστ αρνητικό, έκανε και δεύτερο και με δύο αρνητικά τεστ απέκτησε το δικαίωμα να μπει στο αεροπλάνο, στην πτήση για το ολυμπιακό όνειρο. Στο αεροδρόμιο του Τόκιο τον περίμεναν, όπως και τους άλλους αθλητές και συνοδούς, νέα τεστ και μεγάλη ταλαιπωρία.   

«Μας μάζεψαν όλους και μας πήγαν για μοριακό τεστ. Μετά βγάλαμε τις διαπιστεύσεις, έγιναν οι υπόλοιποι έλεγχοι, πήραμε τις βαλίτσες μας και περιμέναμε σε μία αίθουσα για να βγουν τα αποτελέσματα από τα τεστ. Αυτή η διαδικασία κράτησε , περίπου 7,5 ώρες. Στη συνέχεια, εγώ μπήκα στο πούλμαν για την Ενοσίμα προκειμένου να πάω στο ξενοδοχείο το οποίο αποτελεί ολυμπιακό χωριό για την ιστιοπλοΐα». 

Ο Γιάννης Μιτάκης έχει κάνει, ήδη, δύο προπονήσεις στον ολυμπιακό στίβο και η ζωή του βρίσκεται μέσα σε μία φούσκα. «Ευτυχώς ο προπονητής μου Θοδωρής Πολυχρονίδης ήρθε νωρίτερα οπότε το σκάφος ήταν «αρματωμένο» κι έτοιμο. Έχω κάνει δύο προπονήσεις και θα πρέπει να προετοιμαστώ γρηγορότερα από ό,τι θα έπρεπε αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Σε ότι αφορά την περιοχή όπου μένουμε δεν μπορώ να πω την άποψή μου γιατί δεν έχω δει τίποτα. Η διαδρομή μας είναι ξενοδοχείο – ιστιοπλοϊκό όμιλος. Εάν χρειαστεί να αγοράσουμε κάτι θα βγουν οι εθελοντές να μας το πάρουν. Πρόκειται για έναν πολύ ευγενικό λαό».  

Η προετοιμασία για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες κράτησε για όλους τους αθλητές πέντε χρόνια. Τώρα, η άμμος στην κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει και σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα αρχίζει η διοργάνωση. «Είμαι ικανοποιημένο από την προετοιμασία μου. Έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα για να βρεθώ έτοιμος εδώ. Για εμένα είναι οι 3οι Ολυμπιακοί.. Όλοι οι αντίπαλοί μου είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο συναγωνισμός αναμένεται μεγάλος. Υποψήφιοι για διάκριση θεωρούνται πολλοί. Νομίζω ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια το επίπεδο έχει ανέβει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου Μ/Μaritime και BMS United Bunkers για τη στήριξη που είχα όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να φτάσω μέχρι εδώ», υπογράμμισε.  

Οι ιστιοδρομίες για την κατηγορία Finn αναμένεται να αρχίσουν στις 27 Ιουλίου. Θα είναι η τελευταία φορά που η συγκεκριμένη κλάση θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Για εμένα θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί με αυτή την κατηγορία. Δεν έχω ακόμα αποφασίσει εάν θα πάω σε κάποια άλλη ολυμπιακή προκειμένου να διεκδικήσω πρόκριση για το Παρίσι. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνω μακριά από την ιστιοπλοΐα», υπογράμμισε ο αθλητής.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή