Γεμάτη και κρίσιμη ημέρα για τους Ελληνες αθλητές

Γεμάτη και κρίσιμη ημέρα για τους Ελληνες αθλητές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή 14 αθλητών και αθλητριών μας συνεχίζονται σήμερα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεταβατική για κάποιους από τους εκπροσώπους μας, καθώς με μία καλή εμφάνιση θα μπουν στην κορυφαία οκτάδα των αθλημάτων τους και θα κατακτήσουν, για τα ελληνικά δεδομένα, τον τίτλο του ολυμπιονίκη. 

Νωρίς το πρωί (05.00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ούγκο Ιμπέρ προκειμένου να βρεθεί στην οκτάδα του τουρνουά τένις. Σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης θα αγωνιστεί, με τη Μαρία Σάκκαρη, στο διπλό μεικτό. Αντίπαλοί τους θα είναι οι Φέλιξ Οζερ Αλιασίμ και Γκάμπι Νταμπρόφσκι από τον Καναδά. Στο πρωινό (για την Ελλάδα) πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και ο αγώνας της Ελισάβετ Τελτσίδου με την τριταθλήτρια Ασίας Σιάοκιαν Σουν (Κίνα) για την κατηγορία των 70 κ. στο τζούντο. Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 05.42.

Καθοριστική είναι για τις κωπηλάτριες Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου η συμμετοχή στους ημιτελικούς στη δίκωπο (06.20). Εάν βρεθούν ανάμεσα στα κορυφαία πληρώματα, θα συνεχίσουν στον τελικό. 

Στη θαλάσσια περιοχή της Ενοσίμα συνεχίζονται οι ολυμπιακές ιστιοδρομίες. Οι πρώτοι που μπήκαν (06.00) στο νερό από ελληνικής πλευράς ήταν ο Γιάννης Μιτάκης (Φινν), ο Βύρων Κοκκαλάνης και η Κατερίνα Δίβαρη (RSX). Οσον αφορά τον Βύρωνα Κοκκαλάνη, που βρίσκεται στη 13η θέση, χρειάζεται καλές κούρσες προκειμένου να μπει στη δεκάδα, ώστε να πάρει μέρος στην «κούρσα μεταλλίων». 

Σήμερα θα προσπαθήσουν να χαράξουν τις πρώτες ρότες για διάκριση και οι Ελληνες ολυμπιονίκες των 470 (08.35). Οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάταξη και έχουν ως στόχο μια θέση στο βάθρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τη συμμετοχή της Αιμιλίας Τσουλφά. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2004 επέστρεψε στη θάλασσα ύστερα από 16 χρόνια και μαζί με τη νεαρή Αριάδνη Σπανάκη πήραν την πρόκριση. Οι δύο αθλήτριες αποτελούν ένα δυναμικό ζευγάρι, αλλά υστερούν σε κοινή προετοιμασία.

Το πρόγραμμα των αθλητών μας θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με τις συμμετοχές των κολυμβητών μας Απόστολου Παπαστάμου (13.58) και Ανδρέα Βαζαίου (14.09) στους προκριματικούς των 200 μ. ατομικής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή