Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική στον κορωνοϊό συνοδός της Εθνικής ομάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική στον κορωνοϊό συνοδός της Εθνικής ομάδας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη που θα χάσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μία συνοδός της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης βρέθηκε θετική στην Covid-19. Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα εάν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που ήταν κοντά της και θεωρούνται «στενές επαφές» θα προλάβουν να αγωνιστούν. 

«Εμείς ακολουθούμε ότι λέει το πρωτόκολλο. Τα υπόλοιπα μέλη τα έχουμε ξεχωριστά και ακολουθούν το πρόγραμμά τους», δήλωσε στο kathimerini.gr ο αρχηγός αποστολής Μιχάλης Φυσεντζίδης. Αυτή την ώρα στο αρχηγείο της Ελληνικής Αποστολής πραγματοποιείται σύσκεψη σχετικά με το θέμα.

Όσοι χαρακτηρίζονται «στενές επαφές» μένουν σε μονόκλινα δωμάτια, τρώνε μόνοι τους, πηγαίνουν ξεχωριστά για προπόνηση και μένουν μακριά από τους υπόλοιπους αθλητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης βρίσκονται μακριά από την υπόλοιπη αποστολή, σε ξενοδοχείο στο Τόκιο.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 

«Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε συνοδός της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης κατά την άφιξη της στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ο έλεγχος έγινε στο αεροδρόμιο και πλέον η συνοδός θα τεθεί σε καραντίνα σε ειδικό χώρο εκτός Ολυμπιακού χωριού, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο των Αγώνων. 

Ολα τα άλλα μέλη της ομάδας είναι αρνητικά και θα διαμείνουν στο Ολυμπιακό Χωριό. 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο είναι σε επαφή με τη Συνοδό και θα της παράσχει κάθε βοήθεια». 

Σε ξενοδοχεία καραντίνας η συνοδός και η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση από το kathimerini.gr ότι η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν μετέβη στο Ολυμπιακό Χωριό αλλά θα μείνει σε ξενοδοχείο καραντίνας, το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που βρεθεί κάποιος αθλητής, προπονητής κλπ. στο αεροδρόμιο του Τόκιο “θετικός” ή εάν θεωρηθεί “στενή επαφή” οι διοργανωτές αποφασίζουν για τη μεταφορά σε ξενοδοχεία καραντίνας και, παράλληλα, ενημερώνουν τους αρχηγούς των αποστολών. 

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τους διοργανωτές προς την ΕΟΕ, όλα τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Τόκιο μαζί με τη συνοδό που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, θα οδηγηθούν σε ξενοδοχείο όπου και θα βρίσκονται υπό εντατική παρακολούθηση.

Θα υποβληθούν το πρωϊ της Πέμπτης σε νέο τέστ για κορωνοϊό και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η συνοδός της ομάδας που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο, θα υποβληθεί σε νέο τεστ και θα τεθεί σε καραντίνα σε διαφορετικό ξενοδοχείο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή