Ολυμπιακός: Εκανε το καθήκον του

Ολυμπιακός: Εκανε το καθήκον του

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε οι πολλές απουσίες ούτε βέβαια και η Νέφτσι μπορούσαν να κόψουν τον δρόμο του Ολυμπιακού προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και στο Μπακού με 1-0 και πήραν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και θέλουν ακόμα δύο βήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Επόμενη αντίπαλος η Λουντογκόρετς.
Αν και ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με ενδεκάδα ανάγκης, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να υπολογίσει σε οκτώ παίκτες, αυτό δεν φάνηκε καθόλου στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι πρωταθλητές επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τελικά το 5-4-1, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαφυλάξει κυρίως την άμυνά του και να υπερασπιστεί τη νίκη του με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη». Ο Μαρτίνς δικαιώθηκε από την επιλογή του, καθώς ο Ολυμπιακός, αν και έδωσε την μπάλα και τον χώρο στη Νέφτσι, ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο στην κόντρα. Ετσι, στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, κλειδώνοντας την πρόκριση. Ηταν στο 15ο λεπτό, όταν ο Σισέ βρέθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και κλέβοντας την μπάλα προσπάθησε με πλασέ να νικήσει τον Μεμέντοφ. Ο τερματοφύλακας της Νέφτσι απέκρουσε, όμως η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο μέσο να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα που με το… γόνατο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Νέφτσι βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 60ό λεπτό ο Χασάν δεν μπόρεσε να νικήσει από καλή θέση τον Μεμέντοφ, ενώ στο 77ο λεπτό, Χασάν και Ραντζέλοβιτς μπερδεύτηκαν και από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα των Αζέρων.

Εκτός από τον Βαλμπουενά που… δημιούργησε και τον Μασούρα που σκόραρε ξανά, αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό αποτέλεσε η παρουσία του Σισέ ο οποίος αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, ανεβαίνοντας μάλιστα και στην επίθεση, όπως συνέβη και στη φάση του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

ΝΕΦΤΣΙ: Μεμέντοφ, Μπουλούντοφ (31΄ Αμπάσοφ, 82΄ Μουραντμπαϊλί), Εμπότζ, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Καν, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82΄ Νατσάφοφ), Λαβάλ (82΄ Αλιζαντά), Μέσα Κόλι (65΄ Ζουλφουγκαρλί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ο. Μπα, Σισέ, Βαλμπουενά (76΄ Ραντζέλοβιτς), Σουρλής (82΄ Βρουσάι), Κούντε, Μασούρας, Χασάν (86΄ Ελ Αραμπί).

• Παίκτης του Ολυμπιακού θεωρείται πλέον ο Χένρι Ονιεκούρου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία και με τη Μονακό έναντι 5 εκατ. ευρώ, ενώ με τον παίκτη τα είχαν βρει από την προηγούμενη Παρασκευή. Ο 24χρονος Νιγηριανός εξτρέμ αναμένεται στην Ελλάδα την Κυριακή προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή