Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρνητικό τεστ η Πλατανιώτη – Πως «νικήθηκε» ο χρόνος και θα αγωνιστεί  

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρνητικό τεστ η Πλατανιώτη – Πως «νικήθηκε» ο χρόνος και θα αγωνιστεί  

Η πρωταθλήτρια μας πρόλαβε τη συμμετοχή της στην… εκπνοή του χρόνου.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμόγελα σκόρπισε στην ελληνική ολυμπιακή αποστολή η είδηση ότι το τεστ που έκανε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο αεροδρόμιο του Τόκιο βγήκε αρνητικό.

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης θα μείνει στο Ολυμπιακό Χωριό και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ντουέτο και στο ομαδικό. 

Η κορυφαία εν ενεργεία Ελληνίδα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης βρέθηκε από την… κόλαση στον παράδεισο. Αρχικά τα δύο αρνητικά τεστ που έγιναν στη Ελλάδα και στη συνέχεια το αρνητικό, κατά την άφιξή της, στο Τόκιο της έδωσαν το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα «εισιτήριο» που για να το κατακτήσει αφιέρωσε επί πέντε χρόνια εκατοντάδες ώρες προπόνησης σε πισίνες και γυμναστήρια.  

Η πρωταθλήτρια μας πρόλαβε τη συμμετοχή της στην… εκπνοή του χρόνου καθώς αύριο 13.30 είναι προγραμματισμένος ο αγώνες για το ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος είχε δηλώσει στη θέση της την Μαρία Ελένη Αλζιγκούζη Κομινέα προκειμένου να «κρατηθεί» η θέση.  

Όταν οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής ενημέρωσαν τους διοργανωτές για τα αρνητικά τεστ που έκανε η αθλήτρια στην Ελλάδα και ζήτησαν να υπάρξει αλλαγή οι τελευταίοι, αρχικά, αρνήθηκαν. Τότε επενέβη ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος ταξίδεψε στο Τόκιο για να βρίσκεται κοντά στους αθλητές. 

«Τους ενημέρωσα για τα αρνητικά τεστ που έγιναν στην Ελλάδα και αρνήθηκαν να αλλάξουν τη δήλωση της συμμετοχής. Στη συνέχεια, τους εξήγησα ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από έναν αθλητή τη συμμετοχή σε έναν αγώνα από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έτσι, μας είπαν ότι εάν και το τεστ που θα γίνει στο αεροδρόμιο του Τόκιο βγει αρνητικό τότε η αθλήτρια θα αγωνιστεί. Σε αυτό συμφωνήσαμε και ευτυχώς όλα πήγαν καλά», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοίκηση της ΚΟΕ φρόντισε να μην υπάρξει ούτε… δευτερόλεπτο χαμένου χρόνου. Πριν ακόμα οι Ιάπωνες δώσουν το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή, η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν στο αεροπλάνο και «πέταγε» για το Τόκιο. Έτσι, σε λίγες ώρες θα φορέσει το εθνόσημο και μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ντουέτο.       

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή