Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υποσχέσεις για περισσότερα μετάλλια

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υποσχέσεις για περισσότερα μετάλλια

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προκρίσεις των Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ και η εκπληκτική εμφάνιση της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα όσον αφορά τον τελικό του αγωνίσματος και τον νοκ άουτ αγώνα των διεθνών με το Μαυροβούνιο. Σήμερα, από νωρίς το πρωί, δέκα αθλητές και αθλήτριές μας θα διεκδικούσαν προκρίσεις και καλές θέσεις στα αθλήματά τους.  
Με όπλο την άμυνα και με τον Γενηδουνιά (5 γκολ) και τον Φουντούλη (4) σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπερίσχυσε των ΗΠΑ με 14-5 (4-1, 2-2, 5-2, 3-0). Οι πολίστες μας κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και άφησαν πίσω δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος, την Ιταλία και την Ουγγαρία. Αύριο οι διεθνείς μας θα διεκδικήσουν την είσοδο στην τετράδα απέναντι στο Μαυροβούνιο. Τα δύο συγκροτήματα έχουν βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωπα φέτος. Οι Μαυροβούνιοι αναδείχθηκαν νικητές σε όλα τα ματς. Στο Τόκιο, όμως, η αντίπαλος της Εθνικής έχει πετύχει μόνο δύο νίκες (ηττήθηκε από Ισπανία, Σερβία και Κροατία).  

Με τη βροχή να καταστρέφει τους προκριματικούς του επί κοντώ, οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό της Πέμπτης. Οι κριτές αποφάσισαν να ολοκληρωθεί ο προκριματικός όταν διεξήχθησαν οι προσπάθειες των αθλητριών στα 4,55 μ., καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Σάντι Μόρις, που συγκαταλεγόταν στα φαβορί, τραυματίστηκε όταν έσπασε το κοντάρι της.  

Στο σημερινό πρόγραμμα του τεχνικού (13.30) θα κριθεί η πρόκριση των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Εβελίνας Παπάζογλου στον τελικό του ντουέτου της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μετά την ολοκλήρωση του ελεύθερου, οι αθλήτριές μας είναι στη 10η θέση. Προκρίνονται τα δώδεκα καλύτερα ντουέτα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πλατανιώτη, ύστερα από την περιπέτειά της με την COVID-19, αγωνίστηκε χωρίς να έχει προπονηθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες και με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης από την πολύωρη πτήση. 

Στο σημερινό πρόγραμμα, από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ (13.20). Την αρχή θα έκανε ο Δημήτρης Τσιάμης (03.00, τριπλούν), θα ακολουθούσε η Ειρήνη Βασιλείου (400 μ., 03.45), ενώ στις 13.10 ο Κώστας Δουβαλίδης θα πάρει μέρος στον προκριματικό των 110 μ. εμπ. Στις 06.05 αναμενόταν να αρχίσουν οι ιστιοδρομίες στα 470, οι οποίες χθες ακυρώθηκαν λόγω άπνοιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή