Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών ο Κώστας Δουβαλίδης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών ο Κώστας Δουβαλίδης

Τα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν επέτρεψαν στον Κώστα Δουβαλίδη να προκριθεί στους ημιτελικούς των 110μ. εμπ.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν επέτρεψαν στον Κώστα Δουβαλίδη να προκριθεί στους ημιτελικούς των 110μ. εμπ. Ο πρωταθλητής, στην τέταρτη ολυμπιακή διοργάνωση της καριέρας του, πέτυχε την καλύτερη εφετινή επίδοση (13,63) αλλά αυτό δεν έφτασε για την πρόκριση. 

Ο Κώστας Δουβαλίδης, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, ταλαιπωρήθηκε από διάφορα προβλήματα τραυματισμών αλλά κατάφερε να βρεθεί στην εκκίνηση του αγωνίσματος του. Χαρακτηριστικό είναι ότι βρέθηκε στο Τόκιο έχοντας πάρει μέρος σε ελάχιστους αγώνες προκειμένου να μην επιβαρύνει το πρόβλημα. Στους προκριματικούς ήρθε 7ος στη σειρά του και 27ος στο σύνολο. Έχασε την πρόκριση για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Κώστας Δουβαλίδης έδειξε το ήθος του πλέκοντας, αρχικά, το εγκώμιο του Τεντόγλου και, ύστερα, μίλησε για την κούρσα του. «Συγχαρητήρια στον Μίλτο. Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής και μας έκανε υπερήφανους. Του εύχομαι χρυσό και στο Παρίσι. Θα προσπαθήσω και εγώ να είμαι στο Παρίσι. Σήμερα δεν κατάφερα να βγάλω τον καλό μου εαυτό. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά», υπογράμμισε.   

Στους ημιτελικούς προκρίθηκε και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς από την Κύπρο (13.59, καλύτερη εφετινή επίδοση). 

  • Στο ομαδικό πουρσουίτ της ποδηλασίας, η Γερμανία, με τις Φραντσίσκα Μπράουσε, Λίσα Μπρενάουερ, Λίσα Κλέιν και Μίεκε Κρόγκερ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας στον τελικό της Βρετανίας (Κέιτι Άρτσιμπαλντ, Νία Έβανς, Λάουρα Κένι, Τζόσι Νάιτ, Έλινορ Μπάρκερ) και σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 4:04.242. Στην 3η θέση τυ βάθρου ανέβηκαν οι ΗΠΑ (Κλόι Ντίγκερτ, Μέγκαν Τζάστραμπ, Τζένιφερ Βαλέντε, Έμα Γουάιτ, Λίλι Γουίλιαμς. Στους άνδρες, η Ολλανδία, με τους Ρόι φαν ντεν Μπερκ, Χάρι Λάβρισεν, Τζέφρι Χούγκλαντ, Ματίς Μπούτσλι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ ανδρών. Επικράτησε στον τελικό της Βρετανίας (Ράιαν Όουενς, Τζακ Κάρλιν, Τζέισον Κένι) με χρόνο 41.369, που είναι νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε η Γαλλία (Φλοριάν Γκρενγκμπό, Ράιαν Ιλάλ, Σεμπαστιάν Βιγιέρ), η οποία ήταν ανώτερη της Αυστραλίας στον «μικρό τελικό».
  • Ο Ντάϊκι Χασιμότο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο. Ο Ιάπωνας βαθμολογήθηκε με 15,066. Το αργυρό μετάλλιο πήγε στον Κροάτη, Τιν Σρμπιτς με 14,900 βαθμούς και το χάλκινο στον Ρώσο, Νικίτα Ναγκόρνι (14,533 βαθμοί).

Τελευταίες ειδήσεις

Έγκλημα στη Λάρισα: Νέα δολοφονία γυναίκας – Συνελήφθη ο σύζυγός της

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή