Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το εμπόδιο του κορωνοϊού αποδείχθηκε ανυπέρβλητο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το εμπόδιο του κορωνοϊού αποδείχθηκε ανυπέρβλητο

Τρεις από τις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης νόσησαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμεινε… όνειρο για τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Οι εκατοντάδες ώρες προπονήσεων και οι θυσίες πήγαν χαμένες ύστερα από τα νέα κρούσματα COVID-19 που προέκυψαν στην ομάδα. Ακόμη και η συμμετοχή στο ντουέτο έμεινε… μισή διότι η μία από τις δύο αθλήτριες είχε θετικό τεστ.

Ολοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάθε πρωί, κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό. Τα χθεσινά αποτελέσματα της ελληνικής αποστολής είχαν τρία θετικά. Τρεις από τις αθλήτριες είχαν νοσήσει. Αμέσως τα κορίτσια τέθηκαν σε απομόνωση και, στη συνέχεια, οι διοργανωτές ζήτησαν να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας. 

Ανάμεσα στις αθλήτριες ήταν και η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η κορυφαία εν ενεργεία αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης είχε νοσήσει πριν φύγει η αποστολή για το Τόκιο και αφού ανάρρωσε, και βγήκαν αρνητικά τα τεστ, ταξίδεψε για την Ιαπωνία. Στο αεροδρόμιο είχε, επίσης, αρνητικό τεστ, όπως και στο Ολυμπιακό Χωριό. Ετσι, μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου συμμετείχαν στο ελεύθερο ντουέτο και βρέθηκαν ανάμεσα στις 12 κορυφαίες ομάδες. Το θετικό τεστ, όμως, δεν επέτρεψε στην αθλήτρια να αγωνιστεί και στο δεύτερο σκέλος του προγράμματος. Οι αθλήτριες δεν εμφανίζουν συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία τους. 

«Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για ό,τι συνέβη στις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης και κάναμε ό,τι περνάει από τις δυνατότητές μας προκειμένου να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Οι κανόνες όμως είναι κανόνες για όλους και πρέπει να τους σεβόμαστε αν θέλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε το ολυμπιακό κίνημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων, από ελληνικής πλευράς, περιλαμβάνει τον αγώνα της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών και την ιστιοδρομία των Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή στη Medal Race των 470.

Οι πολίστες μας θα αντιμετωπίσουν (09.30) την ομάδα του Μαυροβουνίου σε νοκ άουτ αναμέτρηση. Ο νικητής θα πάρει την πρόκριση για την τετράδα και θα διεκδικήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο. 

Στη θαλάσσια περιοχή της Ενοσίμα, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής θα αγωνιστούν στην «κούρσα των μεταλλίων» των 470 (08.33). Είναι 6οι στη γενική κατάταξη με 66 βαθμούς και «μαθηματικά» μπορούν να ανέβουν μέχρι και στην 4η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή