Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αγγίζει το όνειρο η εθνική πόλο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αγγίζει το όνειρο η εθνική πόλο

Η εθνική πόλο κέρδισε το Μαυροβούνιο (10-4) και αύριο με την Ουγγαρία διεκδικεί θέση στον τελικό

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά χρόνια έχουν περάσει από εκείνον τον μαγικό Αύγουστο που η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών βρέθηκε ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τα «παιδιά» του Θοδωρή Βλάχου χθες νίκησαν το Μαυροβούνιο με 10-4 και έφεραν την Ελλάδα στην τετράδα της διοργάνωσης του Τόκιο. Επόμενος αντίπαλος για το πρώτο μέρος του μεγάλου ονείρου θα είναι η Ουγγαρία (6/8, 09.30). 

Η εκπληκτική εμφάνιση των διεθνών και στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο αποτέλεσε αιτία για να μπει ο στόχος ακόμα πιο ψηλά. Ακόμα και ο συνήθως συγκρατημένος Θοδωρής Βλάχος δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει τις προσδοκίες και τους στόχους. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με αυτή την πρόκριση. Θα αφήσουμε την καρδιά και την ψυχή μας μέσα στην πισίνα για κάτι καλύτερο. Η ομάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω από αυτή την πρόκριση», υπογράμμισε ο προπονητής.  

Ενα από τα βασικά όπλα της ελληνικής ομάδας είναι η άμυνα. Στον προσεχή αγώνα με την Ουγγαρία η άμυνα αναμένεται να παίξει και πάλι βασικό ρόλο. «Είναι μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε και στους ομίλους, αλλά σίγουρα το προσεχές παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό. Οι Ούγγροι είναι πρωταθλητές Ευρώπης και έχουν μεγάλα ονόματα στο ρόστερ τους. Η αναμέτρηση θέλει σύνεση, υπομονή και πάθος ώστε να καταφέρουμε, και πάλι, να τους νικήσουμε», δήλωσε στην «Κ» ο Μάνος Ζερδεβάς, ο τερματοφύλακας που έχει «κατεβάσει ρολά» στο τέρμα της εθνικής ομάδας.  

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετώπισε τους Μαγυάρους στην πρεμιέρα του ολυμπιακού τουρνουά και επικράτησε με 10-9. Στην ολυμπιακή ιστορία των Ούγγρων υπάρχουν εννέα χρυσά μετάλλια. 

Τον τελευταίο τους ολυμπιακό… χορό ως αθλητές των 470 «χόρεψαν» οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του Ρίο πήραν μέρος στην «κούρσα μεταλλίων» του Τόκιο, όπου ήρθαν 9οι, και ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους με την 8η θέση στη γενική κατάταξη. Το σκάφος των 470, ως αμιγώς γυναικείο και ανδρικό, έριξε «αυλαία» στο Τόκιο. Στο Παρίσι η κατηγορία θα συνεχίσει την ολυμπιακή ρότα της, αλλά με μεικτό πλήρωμα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλοί Μάθιου Μπλέτσερ και Γουίλ Ράιαν με 23 β.π., το αργυρό οι Σουηδοί Αντον Ντάλμπεργκ και Φρέντρικ Μπέργκστρεμ με 45 β.π. και το χάλκινο οι Ισπανοί Ζόρντι Σαμάρ και Νίκολας Γκαρσία Ροντρίγκεθ με 
55 βαθμούς ποινής.       

Στο χθεσινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ξεχώρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. γυναικών. Η Αμερικανίδα Σίντνεϊ Μακ Λάφλιν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο βελτιώνοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ (51.90) με επίδοση 51.46. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε η συμπατριώτισσά της Νταλάιλα Μουχάμαντ (51.58), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Φέκμε Μπολ (52.03) από την Ολλανδία. 

• Ακόμη μία Ελληνίδα αθλήτρια από την καλλιτεχνική γυμναστική βρέθηκε θετική σε COVID-19. Ετσι, συνολικά πέντε πρωταθλήτριές μας βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Τόκιο. Σε καραντίνα είναι και η συνοδός της ομάδας. Οι υπόλοιπες αθλήτριες, ύστερα από ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν πρόλαβε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς, ενώ το ντουέτο συμμετείχε μόνο στο πρώτο μέρος του προγράμματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή