Ολυμπιακός: Αλλάζει ενόψει της ρεβάνς

Ολυμπιακός: Αλλάζει ενόψει της ρεβάνς

Ο Ολυμπιακός καλείται να διορθώσει τα λάθη του πρώτου αγώνα με τη Λουντογκόρετς

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μισάωρο δεν αρκεί. Ο Ολυμπιακός κατάφερε την τελευταία στιγμή να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως με την εικόνα που παρουσίασε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τη Λουντογκόρετς, ανέβασε από μόνος του τον βαθμό δυσκολίας.

Σίγουρα οι Βούλγαροι είναι καλή ομάδα και όπως φάνηκε και στο «Καραϊσκάκη» είχαν διαβάσει όλες τις αδυναμίες των «ερυθρόλευκων». Ακόμα και έτσι όμως, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη ρεβάνς να βελτιώσει ελάχιστα την απόδοσή του, σαφώς και μπορεί να ξεπεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς οφείλει να σκεφτεί ξανά τον σχηματισμό. Το 3-4-3 δεν ταιριάζει αυτή τη στιγμή στην ομάδα του, καθώς τα μπακ που έχει στη διάθεσή του δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, κυρίως στην επιθετική βοήθεια. Επίσης, είναι φανερό το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας. Σεμέδο, Σισέ και Μπα κάνουν αβίαστα λάθη που είναι αδικαιολόγητα με βάση την εμπειρία τους και το επίπεδό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι από τον άξονα προσπάθησε να «χτυπήσει» τόσο η Λουντογκόρετς, όσο και η Νέφτσι στον προηγούμενο γύρο.

Επίσης υπήρξε πρόβλημα και στη συνεννόηση Καμαρά – Κουντέ στα χαφ, με την εικόνα του Ολυμπιακού να βελτιώνεται όταν ο Μαρτίνς αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά στον αγώνα, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Μέχρι εκείνο το σημείο όμως ο Ολυμπιακός πέταξε ακόμα ένα ημίχρονο, δημιουργώντας μόλις μία φάση σε περίπου 60 λεπτά αγώνα. Με τέτοια εικόνα, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ απομακρύνονται.

Είναι δεδομένο ότι στη ρεβάνς θα είναι αλλιώς, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει πιο έτοιμους τον Ελ Αραμπί και τον Εμβιλά, ενώ δεν αποκλείεται να προλάβει και ο Μπουχαλάκης, με τους δύο τελευταίους να του δίνουν τις λύσεις που δεν είχε στο πρώτο ματς στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, αν επιλέξει το 4-3-3. Παράλληλα, στη λίστα έχει δηλωθεί και ο Ονιεκούρου που είναι πλέον πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

• Ο Ισραηλινός Ορελ Γκρίνφιλντ θα διευθύνει τη ρεβάνς των «ερυθρόλευκων» με τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία. Βοηθοί του θα είναι οι Ρόι Χασάν, Ιντάν Γιαρκόνι και τέταρτος είναι ο Γκαλ Λέιμποβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή