To Παρίσι «χορεύει» στους ρυθμούς του Λιονέλ Μέσι

To Παρίσι «χορεύει» στους ρυθμούς του Λιονέλ Μέσι

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συχνά-πυκνά, τα τελευταία χρόνια, το Παρίσι μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη. Τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταναστευτικό, «Κίτρινα Γιλέκα», αντιεμβολιαστές…

Οι Παριζιάνοι διαδήλωσαν, ξέσπασαν, οργίστηκαν και συγκρούστηκαν σφοδρά με τις Αρχές.

Ωστόσο, μπροστά στα μαγικά πόδια του Λιονέλ Μέσι όλοι υποκλίθηκαν, ενώθηκαν, ενθουσιάστηκαν και αποθέωσαν.

Η χθεσινή άφιξη του Αργεντινού σούπερ σταρ στην Πόλη του Φωτός για την ολοκλήρωση της ιστορικής μεταγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε ενωμένη ύστερα από καιρό την πρωτεύουσα της Γαλλίας.  

Το κοινό που συγκεντρώθηκε για να υποδεχθεί τον 34χρονο μπαλαδόρο στο αεροδρόμιο «Λε Μπουρζέ», εν συνεχεία στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού όπου πέρασε τις ιατρικές του εξετάσεις, στα γραφεία της ομάδας όπου υπέγραψε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του, αλλά και στο «Παρκ Ντε Πρενς», ήταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, με ένα σύνθημα κοινό: «Μέσι, Μέσι», «Παρί, Παρί».

Στις 4.45 μ.μ., το αεροπλάνο που τον μετέφερε προσγειώθηκε στο Παρίσι, έχοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης καρφωμένους πάνω του περίπου 120.000 ανθρώπους, οι οποίοι παρακολουθούσαν μέσω του Flight Radar ολόκληρο το ταξίδι του από τη Βαρκελώνη.

Ο «Pulga», φορώντας ένα άσπρο μπλουζάκι που έγραφε «Εδώ είναι Παρίσι» και μια μάσκα στα χρώματα του συλλόγου, θέλησε με το «καλημέρα» να δείξει πως αλλάζει κεφάλαιο στην καριέρα του, την ίδια ώρα που και στο «Καμπ Νου» οι εργάτες «αποκαθήλωναν» τις αφίσες του. 

Ως άλλος παγκόσμιος ηγέτης, χαιρέτησε για δυο- τρία λεπτά τον κόσμο από ένα παράθυρο του αεροδρομίου, η διοίκηση του συλλόγου τον καλωσόρισε μέσω Twitter με τις έξι «χρυσές» μπάλες του ανάμεσα στον Πύργο του Αϊφελ, κάνοντας λόγο για «νέο διαμάντι στην πόλη», και ο νέος του κύκλος άνοιξε.

Μόλις στα 13 του, ο Μέσι φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και στα 34 του πλέον, ο κατά τεκμήριο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, θα κληθεί να αποδείξει –πρωτίστως στον εαυτό του– αν μπορεί να παραμείνει πρώτος, χωρίς τον ομφάλιο λώρο που τον ένωνε με τους Καταλανούς ξεγελώντας παράλληλα και τον πανδαμάτορα χρόνο.

Αν δεν καταφέρει να οδηγήσει τον γαλλικό σύλλογο στην κατάκτηση, πρωτίστως του Τσάμπιονς Λιγκ και, κατά δεύτερον, του Σαμπιονά, ξέρει καλά πως η κριτική που θα του ασκηθεί, θα φτάσει σε ακραία σημεία, πάντα με επίκεντρο και σύνδεση τους «μπλαουγκράνα».

Αλλωστε δεν είναι μόνο τα 35 εκατομμύρια ετησίως με τα οποία θα τον αμείβουν οι Αραβες ιδιοκτήτες της Παρί, αλλά και το γεγονός πως με τη μεταγραφή του για 2+1 χρόνια το κλαμπ εκτοξεύει το μπάτζετ του σε αστρονομικά ύψη.

Περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίζει η 11άδα, που υπολογίζεται πως θα είναι η βασική της, με μια εκπληκτική επιθετική γραμμή και παίκτες όπως ο Εμπαπέ, ο Νεϊμάρ, ο Ικάρντι και ο Ντι Μαρία.

«Ξανά μαζί» έγραψε ο Νεϊμάρ στο Instagram, υποδεχόμενος τον πρώην συμπαίκτη του στην Μπάρτσα.

Κάποιοι περισσότερο ψύχραιμοι παρατηρητές, όπως ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Γερμανίας και νυν CEO της Μπάγερν Μονάχου, Ολιβερ Καν, αναρωτιόνταν «εάν θα δουλέψει όλο αυτό».

«Είναι συναρπαστικό αυτό που κάνει η Παρί, όμως πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει και η απαραίτητη αρμονία στο ρόστερ και αν θα μπορέσουν να γίνουν ομάδα», τόνισε ο Γερμανός.

Ο Μέσι ίσως να κληθεί να απαντήσει σε όλο αυτό στη σημερινή παρουσίασή του από τον σύλλογο, αν και για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι πρόβλημά του.

Για τους εραστές του ποδοσφαίρου, η παραμυθένια μεταγραφή του, οι προσδοκίες που γεννάει και τα όσα θα συμβούν μέχρι το πρώτο του άγγιγμα στην μπάλα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι αρκούν.

Η εξωαγωνιστική τελετουργία είναι και αυτή βασικό κομμάτι για τους μύστες του ποδοσφαίρου. Για τους οπαδούς, που τα καλοκαίρια πάντα μπορούν να ονειρεύονται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή