Χέιβεν Σέπερντ: Επιβίωσε από τον βομβιστή πατέρα της, αγωνίζεται στους Παραολυμπιακούς

Χέιβεν Σέπερντ: Επιβίωσε από τον βομβιστή πατέρα της, αγωνίζεται στους Παραολυμπιακούς

Τα σενάρια που… γράφει η ζωή τις περισσότερες φορές ξεπερνάνε ακόμα και αυτά του πιο ευφάνταστου σεναριογράφου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σενάρια που… γράφει η ζωή τις περισσότερες φορές ξεπερνάνε ακόμα και αυτά του πιο ευφάνταστου σεναριογράφου. Όπως η ιστορία της 18χρονης Χέιβεν Σέπερντ. Όταν ήταν 14 μηνών ο Βιετναμέζος πατέρας της «ζώστηκε» με εκρηκτικά και αποφάσισε να αυτοκτονήσουν οικογενειακώς γιατί η μικρή είχε γεννηθεί εκτός γάμου.

Οι γονείς της σκοτώθηκαν αλλά το ωστικό κύμα από την έκρηξη «πέταξε» μακριά την πιτσιρίκα, η οποία έζησε αλλά έχασε τα πόδια της. Σε λίγες ώρες θα εκπροσωπήσει την Αμερική στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Η Χέιβεν όταν γεννήθηκε στο Βιετνάμ η μητέρα της την ονόμασε Φουόνγκ Α, το οποίο μεταφράζεται σε Φοίνικας. «Ήμουν ο Φοίνικας που αναγεννήθηκε από τη φωτιά», θα πει αρκετά χρόνια αργότερα η Χέιβεν. Η μητέρα της Χέιβεν ήταν φτωχή και όταν η μικρή γεννήθηκε ανακάλυψε ότι ο σύντροφός της διατηρούσε και άλλη οικογένεια. Του ζήτησε να φύγει από το σπίτι και αυτός προτίμησε να φορέσει εκρηκτικά, να αγκαλιάσει εκείνη και το μωρό τους και να αυτοκτονήσουν για να γλιτώσουν από την κοινωνική κατακραυγή. Η Φουόνγκ Α όμως εκτοξεύτηκε μακριά και έμελλε να αναγεννηθεί όπως και το μυθολογικό πουλί.

View this post on Instagram

A post shared by Haven Shepherd (@havenfaithshepherd)

Λίγους μήνες αργότερα και, αφού σε έμεινε αρκετούς μήνες σε ένα τοπικό νοσοκομείο, το νεαρό κοριτσάκι υιοθετήθηκε από μία οικογένεια από το Μιζούρι των ΗΠΑ. Ο Ρομπ και η Σέλι Σέπερντ τη μεγάλωσαν μαζί με τα δικά τους παιδιά και την ονόμασαν Χέιβεν. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Στην αρχή έκανε στίβο αλλά δεν της άρεσε ο ήχος που έκαναν τα πρόσθετα μέλη όταν έτρεχε. Έτσι ασχολήθηκε με την κολύμβηση. «Μέσα στον νερό δεν ακούγεται ο ήχος από τα πρόσθετα μέλη μου. Εκεί νιώθω ελεύθερη», έχει πει σε συνέντευξή της.

Εκτός από την κολύμβηση, ασχολείται με τη ζωγραφική και εργάζεται ως μοντέλο. «Πρέπει να αποδέχεσαι αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν και να αλλάζεις αυτά που μπορείς», είναι η άποψή της.

Οι περισσότεροι από τους αθλητές που αγωνίζονται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικά σενάρια. Είναι νικητές χωρίς να χρειαστεί να ανέβουν σε βάθρο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η Χέιβεν Σέπερντ όταν την ρωτάνε για τους στόχους της απαντάει: «Για εμένα χρυσό μετάλλιο θα είναι εάν φύγω από τους Αγώνες με το κεφάλι ψηλά».    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή