Ολυμπιακός: Μπήκε και τυπικά στους ομίλους

Ολυμπιακός: Μπήκε και τυπικά στους ομίλους

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επαγγελματικό τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στην Μπρατισλάβα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μη νίκησαν, όμως το τελικό 2-2 με τη Σλόβαν σε συνδυασμό με το υπέρ τους 3-0 στο πρώτο ματς στο Φάληρο (5-2 το συνολικό σκορ) τους έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση θα γίνει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στην Κωνσταντινούπολη για μια διοργάνωση που αναβαθμίστηκε και συρρικνώθηκε (οι ομάδες μειώθηκαν σε 32 από 48), μοιάζοντας περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγει ομάδες όπως οι Λυών, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οσον αφορά την αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο 33΄ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Ομως οι Σλοβάκοι, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 26΄ εξαιτίας της αποβολής του Ντε Μάρκο με απευθείας κόκκινη, έφεραν το ματς στα ίσα στο 41΄ με τον Χέντι. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με πολύ όμορφο πλασέ του Ονιεκούρου, ο οποίος άνοιξε… λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Η Σλόβαν πάντως αντέδρασε άμεσα και στο 62΄ ο Γκριν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2, που πάντως δεν χάλασε τη βραδιά του Ολυμπιακού, ο οποίος επιστρέφει με την πρόκριση, καταφέρνοντας να κλείσει εν μέρει και την πληγή που άνοιξε ο αποκλεισμός του από το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΛΟΒΑΝ: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μποζίκοφ, Κασιά, Πάουσεκ (85΄ Κρίζαν), Κανκάβα, Γκριν (85΄ Χρντσαρ), Ζμραλ, Βάις (79΄ Στρέλετς), Τσάβριτς (67΄ Ντε Καμπς), Χέντι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72΄ Κούντε), Καμαρά (37΄ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (60΄ Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (72’ Βρουσάι), Αγκιμπού, Ελ Αραμπί (72΄ Χασάν).

Εκτός από την πρόκριση, ο Ολυμπιακός έκλεισε χθες την ημέρα του με δύο μεταγραφικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού από την Μπράιτον τον Μίχαλ Καρμπόβνικ. Ο 20χρονος διεθνής Πολωνός μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας αλλά και ως «κόφτης». Στη συμφωνία υπάρχει ρήτρα απόκτησης για το ερχόμενο καλοκαίρι, η οποία είναι γύρω στα 7 εκατ. ευρώ. Ο Καρμπόβνικ είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει ακόμα και σήμερα στην Αθήνα. Επίσης, ο Ολυμπιακός μέσα στην ημέρα αναμένεται να ολοκληρώσει και την απόκτηση του Μαμαντού Κανέ από τη Νέφτσι. Δεν αποκλείεται, πάντως, να δοθεί δανεικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή