Διαχρονικά ποιοτική η ελληνική υδατοσφαίριση

Διαχρονικά ποιοτική η ελληνική υδατοσφαίριση

«Ασημένια» η Εθνική Νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, συνεχίζει το ελληνικό πόλο να παράγει έργο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική Νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 17 ετών (Σίμπενικ Κροατίας), το χάλκινο μετάλλιο από το ευρωπαϊκό Παίδων και η, μέχρι τώρα, καλή πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Νέων Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα – 20 ετών (Πράγα Τσεχίας) δείχνουν ότι η ελληνική υδατοσφαίριση διαθέτει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η Εθνική ομάδα των Ανδρών βρέθηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του ολυμπιακού βάθρου, αλλά μεγάλο βάρος δίνεται και στις υποδομές με πολλά τεστ παιδιών από όλη την Ελλάδα. 

Στην εθνική ομάδα που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου στο ευρωπαϊκό των Νεανίδων, τα πέντε από τα 15 κορίτσια προέρχονται από την επαρχία. Για τις διοργανώσεις των μικρών ηλικιακών κατηγοριών πέρασαν από αξιολόγηση περισσότερα από 200 αγόρια και κορίτσια. «Πρέπει να καταλάβουν ότι εάν δεν κάνουν προπόνηση και δεν δουλέψουν, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν», δήλωσε στην «Κ» μέλος από την κολυμβητική ομοσπονδία. «Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και ύστερα από μια πολύ δύσκολη χρονικά περίοδο με μεγάλη αγωνιστική απραξία, είχαμε στα χέρια μας παιδιά με μεγάλη θέληση και σωστή αθλητική νοοτροπία. Δούλεψαν με συνέπεια και πίστη και ξέραμε ότι έχουν τις δυνατότητες για κάτι καλό. Η εθνική ομάδα γίνεται πιο δυνατή όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε ποιοτικά εθνικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Η πίκρα της απώλειας του τροπαίου είναι μια υγιής αντίδραση που θα οδηγήσει τη φουρνιά αυτή πιο ψηλά», δήλωσε ύστερα από την επιτυχία των αθλητριών της η προπονήτρια της Εθνικής Νεανίδων, Αλεξία Καμμένου. 

Αυτές τις ημέρες στην Πράγα της Τσεχίας βρίσκεται σε εξέλιξη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – 20 ετών. Οι νεαροί αθλητές μας νίκησαν αρχικά το Καζαχστάν με 26-2 και χθες επικράτησαν της Νοτίου Αφρικής με 21-5. Σήμερα οι αθλητές του Μάκη Βολτυράκη θα αντιμετωπίσουν το Μαυροβούνιο, στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Στη διοργάνωση της Τσεχίας παίρνουν μέρος 18 νεανικές ομάδες και υποψήφιες για το χρυσό μετάλλιο, εκτός από την Ελλάδα, είναι η Τσεχία και η Κροατία.  

• Μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες πολίστριες όλων των εποχών, η Αλκηστη Αβραμίδου, αποφάσισε να «κρεμάσει» το αγωνιστικό σκουφάκι. Με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει 18 τίτλους, ενώ με την Εθνική Ελλάδος μία από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το 2011. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή