Ράλλυ Ακρόπολις: Εκδήλωση με προσομοίωση σύγκρουσης αύριο στο Ζάππειο

Ράλλυ Ακρόπολις: Εκδήλωση με προσομοίωση σύγκρουσης αύριο στο Ζάππειο

Με την προσομοίωση σύγκρουσης και τον απεγκλωβισμό τραυματία θα κορυφωθεί αύριο το απόγευμα στο Ζάππειο (19.00) η πρώτη φάση των δράσεων προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προσομοίωση σύγκρουσης και τον απεγκλωβισμό τραυματία θα κορυφωθεί αύριο το απόγευμα στο Ζάππειο (19.00) η πρώτη φάση των δράσεων προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece.

Στην προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος με 50 χλμ./ώρα η «εγκλωβισμένη» θα είναι η ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη. Αμέσως μετά τη «σύγκρουση» θα ειδοποιηθεί το 112, θα φτάσει η ΕΛ.ΑΣ. για να οριοθετήσει το χώρο συμβάντος, στη συνέχεια η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει την «τραυματία» και το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

«Η ζώνη είναι ένα χέρι που σε κρατάει στη ζωή. Στις μηχανές το αντίστοιχο είναι το κράνος και τα προστατευτικά. Η οδήγηση, είτε με αυτοκίνητο, είτε με μηχανή, είτε με ποδήλατο, είναι ένα μέσο ευχαρίστησης και πάνω από όλα πρέπει να προσέχουμε την ασφάλειά μας και τη ζωή μας για να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε. Τέτοιες δράσεις θα έπρεπε να γίνονται πιο συχνά γιατί ο άνθρωπος βλέποντας μαθαίνει καλύτερα», δήλωσε στο www.kathimerini.gr η παλαιά πρωταθλήτρια του στίβου. Την εποπτεία του εγχειρήματος έχει το ΕΜΠ, με τον αρμόδιο καθηγητή του Εργαστηρίου Οχημάτων Δημήτρη Κουλοχέρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο με τον «χρυσό» ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο να πρωταγωνιστεί στο μήνυμα «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε» και τον «ασημένιο» ολυμπιονίκη και αρχηγό της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γιάννη Φουντούλης στο μήνυμα  «Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στη μηχανή».

Οι δράσεις «Road Safety», υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάπτυξή του συνδέεται ευθέως με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές στους τομείς της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, στις χώρες όπου ανθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Επιδιώκουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τη FIA, μέσα από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνουμε στη χώρα, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να διαδώσουμε αυτά τα ζωτικά μηνύματα», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, κάθε 24 ώρες χάνονται παγκοσμίως 3.500 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα. Δηλαδή, τουλάχιστον, δύο άνθρωποι κάθε λεπτό. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή