Έσπασε ακόμη ένα φράγμα η Σάκκαρη

Έσπασε ακόμη ένα φράγμα η Σάκκαρη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μια αναμέτρηση διαρκείας τριών ωρών και 29 λεπτών, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3 την Μπιάνκα Αντρεέσκου και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του αμερικανικού όπεν. Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα.  

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Κατάφερε να υπερισχύσει, για πρώτη φορά, της τενίστριας από τον Καναδά, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Συνολικά είναι η 15η νίκη της απέναντι σε αθλήτρια από την πρώτη δεκάδα. Η πρόκρισή της στους «οκτώ» του τουρνουά της Νέας Υόρκης αποτελεί τον δεύτερο προημιτελικό της καριέρας της σε γκραν σλαμ.  

«Ηθελα πολύ να κερδίσω και τα έδωσα όλα. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι, να είμαι γενναία και να κυνηγήσω μπαλιές», δήλωσε και ζήτησε «συγγνώμη» από το κοινό της Νέας Υόρκης γιατί το κράτησε ξάγρυπνο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.   

Στους προημιτελικούς θα βρει απέναντί της τη «βασίλισσα του πάγου», την Καρολίνα Πλίσκοβα, μια αθλήτρια που δεν αφήνει τα συναισθήματα να επηρεάζουν το παιχνίδι της. Η 29χρονη Τσέχα είναι χωρίς προπονητή διότι ο Γερμανοσέρβος προπονητής της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα εισόδου στη χώρα. Βρίσκεται στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έχει αγωνιστεί δύο φορές σε τελικούς γκραν σλαμ. Το σερβίς αποτελεί το μεγάλο όπλο της (58 άσους στο φετινό όπεν). Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί είτε σήμερα αργά το βράδυ είτε ξημερώματα Πέμπτης.   

Η πρωταθλήτριά μας την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί, τουλάχιστον, στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Μέχρι τη 14η θέση είχε φτάσει και η Λένα Δανιηλίδου. Τα έσοδά της από τις φετινές διοργανώσεις έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ. Από το αμερικανικό όπεν, μέχρι τώρα, έχει κερδίσει 361.000 ευρώ. Εάν νικήσει την Πλίσκοβα και φτάσει στους «τέσσερις», θα λάβει 574.600 ευρώ.  

Στα τζούνιορς, η Μιχαέλα Λάκη νίκησε την Ελίζαμπεθ Κόουλμαν με 6-0, 6-4 και προκρίθηκε στους «16». Θα αντιμετωπίσει την Αλεξ Ιλα από τις Φιλιππίνες (Νο2 στο ταμπλό).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή