Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τάνακ ξεχώρισε στην πρώτη ειδική – Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τάνακ ξεχώρισε στην πρώτη ειδική – Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα

Με τον Οττ Τάνακ να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο ολοκληρώθηκε η πρώτη ειδική διαδρομή της σημερινής ημέρας «Άγιοι Θεόδωροι 1»

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Οττ Τάνακ να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο ολοκληρώθηκε η πρώτη ειδική διαδρομή της σημερινής ημέρας «Άγιοι Θεόδωροι 1» στο Ράλλυ Ακρόπολις. 

Στη μήκους 17.540 μ. διαδρομή, ο Εσθονός ήταν μόλις 0,2 δλ. ταχύτερος του Σεμπάστιαν Οζιέ, ο οποίος τερμάτισε 2ος. Στο σημερινό πρόγραμμα, ακλουθεί το «Λουτράκι» (μήκος 19,40 χλμ.), και, στη συνέχεια, θα υπάρξει Tyre Fitting Zone (αλλαγές / επιλογές ελαστικών) στην παραλία της πόλης.

Στις 13.14 το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στους «Αγίους Θεοδώρους 2» (17,54 χλμ.) για την πρώτη ειδική του απογευματινού προγράμματος. Στις 15.47, θα έχουμε τη «Θήβα» των 23.700 μ.  και στις 17.40 η «Ελάτεια» (11,65 χλμ.). Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται στο Service Park της Λαμίας στις 19.40.

Οι οδηγοί βρήκαν την πρώτη ειδική διαδρομή αρκετά «γλιστερή» αλλά και όμορφη. Κάποιοι από αυτούς μίλησαν για τις αλλαγές που πρέπει να κάνουν στα αυτοκίνητά τους ώστε να τα προσαρμόσουν στις συνθήκες. 

Οι δηλώσεις των οδηγών

SEBASTIEN OGIER / JULIEN INGRASSIA (1): «Πολύ γλιστερή ειδική. Έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά νομίζω ότι δυστυχώς χάσαμε χρόνο».

ELFYN EVANS / SCOTT MARTIN (33): «Aρκετά χαμηλή πρόσφυση. Ήταν δύσκολο να ακολουθήσεις τις γραμμές του Seb».

THIERRY NEUVILLE / MARTIJN WYDAEGHE (11): «Δεν είχα αυτοπεποίθηση, έχανα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Έχασα ταχύτητα, έχουμε δύο ρεζέρβες. Η πρόσφυση ήταν χαμηλή, πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο στήσιμο».

KALLE ROVANPERÄ / JONNE HALTTUNEN (69): «Ήταν εντάξει. Δύσκολες συνθήκες πρόσφυσης με αυτά τα λάστιχα. Πρέπει να βρω τον τρόπο να οδηγήσω σωστά».

 OTT TÄNAK / MARTIN JÄRVEOJA (8): «Καθαρή ειδική, δεν είχαμε προβλήματα. Η επόμενη θα είναι πιο σκληρή και θα πρέπει να αλλάξουμε ρυθμίσεις».

 GUS GREENSMITH / CHRIS PATTERSON (44): «Δεν είχαμε πρόσφυση. Δε βρήκα ρυθμό, δεν μπόρεσα να κρατήσω καθαρές γραμμές. Πρέπει να κάνουμε ρυθμίσεις για την επόμενη φορά».

 DANI SORDO / CANDIDO CARRERA (6): «Πολύ γλιστερή ειδική. Δεν έχουμε πολλά μαλακά ελαστικά».

ADRIEN FOURMAUX / RENAUD JAMOUL (16): «Ήταν σκληρή, δύσκολη ειδική. Πρέπει να δοκιμάσουμε διαφορετικές ρυθμίσεις για την επόμενη». Στον τερματισμό έλειπε ο πίσω προφυλακτήρας.

 PIERRE-LOUIS LOUBET / FLORIAN HAUT-LABOURDETTE (7): «Ήταν εντάξει, όμορφη ειδική. Θα συνεχίσουμε, θα προσπαθήσουμε να το διασκεδάσουμε».

 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ / FREDERIC MICLOTTE (9): «Ήταν ταχύτερη απ’ ό,τι με το R5. Είναι απαιτητική ειδική, είμαι και μεγάλος σε ηλικία…».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Για τη συνεισφορά της μηχανοκίνητης οδήγησης στην οδική ασφάλεια έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναγύρισε το Ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα. Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ενδιαφέρεται με πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε καλύτερο δώρο από την επιστροφή του. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχουμε. Δεν έπρεπε ποτέ να φύγει, ήταν ένα αποτύπωμα της κρίσης. Καθώς σήμερα ατενίζουμε καλύτερες ημέρες, το «Ράλι των Θεών» επιστρέφει. Και ήρθε για να μείνει.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η οδική ασφάλεια πηγαίνουν χέρι-χέρι. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές αυτού του σύνθετου ζητήματος. Και η σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια είναι το σωστό μήνυμα το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε.». 

Στο κέρδος της Ελλάδος από τη συμμετοχή του συγκεκριμένου αγώνα στο παγκόσμιο καλεντάρι αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 

«Ιστορικές ημέρες! Το Ράλλυ μας, το Ράλλυ των Θεών, επέστρεψε εκεί που του αξίζει! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC) ξαναβρήκε το Ράλλυ του. Με αφετηρία τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με την εντυπωσιακότατη υπερειδική COSMOTE 5G Athens Stage στο Σύνταγμα, για πρώτη φορά στην καρδιά της πόλης, ξαναδώσαμε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές. Εργαστήκαμε τόσο καιρό συντονισμένα με τη στήριξη του Πρωθυπουργού, ξανακερδίσαμε την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας μηχανοκίνητης οικογένειας, πιστέψαμε στο όνειρο και το κάνουμε πραγματικότητα. Κι από σήμερα, για τις προσεχείς 3 ημέρες στα βουνά της Κορινθίας και της Στερεάς Ελλάδας ως τη λήξη του την Κυριακή στη Λαμία, στις αγαπημένες και δύσκολες ειδικές διαδρομές, που έκαναν θρυλικό το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, δίνουν όλοι, χιλιάδες συντελεστές, τον καλύτερό τους εαυτό», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή