Αντίστροφη μέτρηση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη των «3ων Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού», οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 6 μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες. Πρόκειται για μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, τόσο από εταιρείες, όσο και από μεμονωμένους εργαζόμενους.

«Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έχουν ως στόχο την κινητοποίηση για “δια βίου άσκηση”, τη βελτίωση της υγείας και την κοινωνικοποίηση μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος», δήλωσε στο kathimerini.gr ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης.

Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες φίλοι του αθλητισμού από το εξωτερικό, κάποιοι από τους οποίους υπήρξαν παλαιοί πρωταθλητές και συνεχίζουν να αθλούνται ως εργαζόμενοι. Η διοργάνωση αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του τουρισμού, σε μία χρονική περίοδο που έχει αρχίσει η κάμψη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο αγαπημένο τους ατομικό ή ομαδικό άθλημα επιλέγοντας ανάμεσα σε 28 αθλήματα και αγωνίσματα. Μέσα από τη χαρά του αγώνα θα συνδυάσουν τα ευεργετικά οφέλη της ευγενούς άμιλλας με την ψυχαγωγία και την συναναστροφή με αθλητές και εργαζόμενους από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα αθλήματα του προγράμματος συγκαταλέγονται ομαδικά, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, αλλά και ατομικά όπως το τένις, το μπάντμιντον, το γκολφ, η κολύμβηση κ.α. Για τους φίλους του δρομικού κινήματος θα υπάρχει το «Athens Company Run», με τη διεξαγωγή δύο αγώνων δρόμου 5χλμ. και 10χλμ. 

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στα καλύτερα ελληνικά στάδια που έχουν φιλοξενήσει κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» (ΣΕΦ) κ.α. Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, θα περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν την κορωνίδα των δράσεων εργασιακού αθλητισμού διεθνώς. Η ανάθεση από την WFCS (World Federation for Company Sport) στον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των σύγχρονων αθλητικών και τουριστικών υποδομών της χώρας μας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής ως Συνδιοργανώτριας αρχής. Παράλληλα έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής «Έλλάδα 2021» και αιγίδες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βάρκιζας, τον Δήμο Γλυφάδας, τον Δήμο Γαλατσίου, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών. Χορηγός Επικοινωνίας είναι και «Η Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή