Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Βαθμός α λα ιταλικά

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Βαθμός α λα ιταλικά

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι, που στο ντεμπούτο του κράτησε όρθια την ομάδα του στο Φάληρο.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, έπειτα από έναν αγώνα που είχε ένταση και ρυθμό μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και ίσως να άξιζαν κάτι παραπάνω, όμως ο Παναθηναϊκός είχε κάτω από τα δοκάρια του τον Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα έμοιαζε ανίκητος και ουσιαστικά ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του στις στιγμές που απειλήθηκε αισθητά από τον αντίπαλό της.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να εκμεταλλευθεί την ώθηση που του έδωσε ο κόσμος του και πίεσε στο ξεκίνημα τον Παναθηναϊκό. Ετσι στο 24ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη σημαντική φάση, όταν ο Λαλά βρήκε με ωραία σέντρα τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Στην πορεία του πρώτου 45λεπτου, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς και παρά το γεγονός ότι η μπάλα ήταν περισσότερο στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν να απειληθεί σημαντικά η εστία του Μπρινιόλι, χωρίς πάντως και αυτοί να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Βαλτσίκ.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να πιέζει ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό, δημιουργώντας διαδοχικές ευκαιρίες με τους Μπουχαλάκη, Αγκιμπού και Τικίνιο σε διάστημα δύο λεπτών (47’ – 49’), όμως η νέα διακοπή εξαιτίας των πολλών καπνογόνων και της ομίχλης που δημιουργήθηκε, έκοψε τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων». 

Το ντέρμπι… άναψε μετά το 70ό λεπτό με τον Ολυμπιακό να κλείνει για περίπου δέκα λεπτά τον Παναθηναϊκό μέσα στην μεγάλη περιοχή του. Ο Λαλά είχε δοκάρι στο 71’, ενώ στο 73’ ήταν η σειρά του Ρέαμπτσιουκ να απειλήσει, αλλά πάλι ο Μπρινιόλι σταμάτησε την προσπάθεια του Μολδαβού μπακ. Ο Ιταλός γκολκίπερ είπε «όχι» και στο 77’, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος, όμως από την μια η μαζική άμυνα του Παναθηναϊκού και από την άλλη το μη καθαρό μυαλό των «ερυθρόλευκων» στην τελική προσπάθεια, κράτησαν αυτό το 0-0 μέχρι το τέλος του ντέρμπι.

Ένα αποτέλεσμα που μάλλον βρίσκει περισσότερο ευχαριστημένους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό εκτός έδρας ματς που οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν βαθμό, ενώ από την άλλη ήταν το δεύτερο 0-0 του Ολυμπιακού μέσα στο σπίτι του.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (99’ Ρόνι Λόπες), Καμαρά (90’ Κούντε), Αγκιμπού, Μασούρας (82′ Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (78’ Μακέντα), Παλάσιος (78’ Λούνκβιστ), Βιτάλ, Καρλίτος (93’ Μαουρίσιο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή