Τζάμπολ με τα… εμβόλια

Το ΝΒΑ σηκώνει αυλαία, όμως οι μη εμβολιασμένοι παίκτες αναμένεται να αλλάξουν ισορροπίες

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τζάμπολ με τα… εμβόλια-1Το πιο λαμπερό πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου μπαίνει και πάλι στη ζωή μας σε λίγα 24ωρα. Το ΝΒΑ ανοίγει την Τρίτη 19/10 (ξημ. Τετάρτης για την Ελλάδα) την αυλαία του για τη σεζόν 2021/22 στο «iserv Forum»του Μιλγουόκι, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι πρωταθλητές Μπακς υποδέχονται τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ το δεύτερο παιχνίδι της πρώτης μέρας είναι το Λος Αντζελες Λέικερς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να «κοντράρεται»με τον Στεφ Κάρι.

Το βλέμματα θα είναι και πάλι στραμμένα στον «reek Freak» όπως βέβαια και στον Θανάση, ενώ την ελληνική παροικία στο Μιλγουόκι ενισχύει από φέτος και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Τα «ελάφια»πάντως δεν δίνονται φαβορί από τους μπουκ, αλλά αυτό μάλλον είναι το λιγότερο που τους ενδιαφέρει. Αυτό που τους νοιάζει είναι να κάνουν τόσο τους Μπρούκλιν Νετς –που μοιάζουν να έχουν το προβάδισμα για τον τίτλο–όσο και τους περυσινούς φιναλίστ Φίνιξ Σανς να δουν και πάλι την πλάτη τους. Ουδείς, βέβαια, μπορεί να αμφισβητήσει τους Λέικερς που θέλουν να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή.

Ολα τα παραπάνω, όμως, είναι απλώς ασκήσεις επί χάρτου, καθώς όλα θα κριθούν στα παρκέ. Και αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πόσο και φέτος η πανδημία και οι επιπτώσεις της θα επηρεάσουν τη διοργάνωση, αλλάζοντας τις αγωνιστικές ισορροπίες. Αλλωστε εδώ και καιρό, ακόμα και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, επικρατεί ένα μικρό αλαλούμ με τους ανεμβολίαστους παίκτες, καθώς η νομοθεσία σε αρκετές πολιτείες δεν τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο η συμμετοχή σε κάθε είδους δραστηριότητα στις συγκεκριμένες περιοχές προϋποθέτει και οι αθλητές όπως και οι θεατές να είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με το ESPN, το 95% των παικτών έχει εμβολιαστεί, όμως στο 5% που αρνείται να κάνει το ίδιο συγκαταλέγονται και αστέρες που μπορούν να κρίνουν αγώνες, αλλά και τίτλους όπως είναι (κυρίως) ο Κάιρι Ιρβινγκ των Νετς, ο Μπράντλεϊ Μπιλ των Ουίζαρντς και ο Αντριου Γουίγκινς των Ουόριορς.

Μάλιστα για τον πρώτο τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς η ίδια του η ομάδα, το Μπρούκλιν, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της ότι τον θέτει στο περιθώριο από τη στιγμή που δεν δέχεται να εμβολιαστεί. Λίγες μέρες αργότερα ο Ιρβινγκ με ανάρτησή του στα social media, απαντώντας ουσιαστικά στην ομάδα του, παρουσιάστηκε ανένδοτος. «Πρόκειται για τη ζωή μου και το σώμα μου. Και εγώ είμαι εκείνος που θα επιλέξω τι θα κάνω. Γνωρίζω όλες τις οικονομικές επιπτώσεις. Εχω επιλέξει να μην κάνω το εμβόλιο. Αυτή είναι η απόφασή μου και θα ήθελα όλοι να τη σεβαστείτε» είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός σταρ.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 19 Οκτωβρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου 2022. Από τις 12 μέχρι τις 15 Απριλίου θα διεξαχθεί το Play-in tournament, το οποίο αποφασίστηκε να διατηρηθεί και φέτος, αν και υπήρξαν αντιδράσεις. Στις 16 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα Playoffs, ενώ στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι τελικοί του NBA. Αν η σειρά οδηγηθεί σε επτά παιχνίδια, το τελευταίο εξ αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου.Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το ΝΒΑ δεν υποχρεώνει τους παίκτες να εμβολιαστούν, αλλά, όπως έχει γίνει γνωστό, όσοι δεν αγωνίζονται θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται.

Οι 30 ομάδες:

ΑΝΑΤΟΛΗ: Ατλάντα Χοκς, Μπόστον Σέλτικς, Μπρούκλιν Νετς, Σάρλοτ Χόρνετς, Σικάγο Μπουλς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Ιντιάνα Πέισερς, Μαϊάμι Χιτ, Μιλγουόκι Μπακς, Νιου Γιορκ Νικς, Ορλάντο Μάτζικ, Φιλαδέλφεια 76ers, Τορόντο Ράπτορς, Ουάσιγκτον Ουίζαρντς.

ΔΥΣΗ: Ντάλας Μάβερικς, Ντένβερ Νάγκετς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Χιούστον Ρόκετς, Λος Αντζελες Κλίπερς, Λος Αντζελες Λέικερς, Μέμφις Γκρίζλις, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Φίνιξ Σανς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Σακραμέντο Κινγκς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Γιούτα Τζαζ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή