Ποδόσφαιρο: «Τύμπανα» διάσπασης…

Ποδόσφαιρο: «Τύμπανα» διάσπασης…

Η FIFA συνεχίζει να «παίζει με τη φωτιά», με την UEFA να απειλεί ανοικτά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 13 ευρωπαϊκές, εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη FIFA και τις διοργανώσεις της, εφόσον η παγκόσμια ομοσπονδία καθιερώσει τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου ανά διετία, όπως επιδιώκει ο πρόεδρός της, Τζάνι Ινφαντίνο.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, μετά την απειλή της UEFA και της CONMEBOL να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, όπως η γερμανική, η ιταλική, η ισπανική κ.λπ., απειλούν ανοικτά να φύγουν από τη FIFA.

Οι ομοσπονδίες αυτές προστίθενται πλέον σε εκείνες από τη Σκανδιναβία που έκαναν την περασμένη εβδομάδα κοινή δήλωση-προειδοποίηση για αποχώρησή τους, αν «η πλειοψηφία στη FIFA υιοθετήσει την πρόταση». Τότε, όπως τόνισαν οι ομοσπονδίες Φινλανδίας, Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Ισλανδίας και Νήσων Φερόε, «θα μελετήσουμε άλλες δράσεις και επιλογές, πιο κοντά στις θεμελιώδεις αξίες μας από την πρόταση της FIFA».

Το πρακτορείο, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι όποιος αποχωρήσει από τη FIFA θα μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στις διοργανώσεις της UEFA.

Ο Ινφαντίνο έχει αναγκαστεί πλέον να περάσει στην άμυνα για να υπερασπιστεί τη λεγόμενη πρόταση Βενγκέρ, λέγοντας στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των ομοσπονδιών ότι η FIFA «δεν είναι εχθρός του ποδοσφαίρου» και υποστηρίζοντας ότι το Μουντιάλ ανά διετία θα κρατήσει τους νέους κοντά στην παρακολούθηση του ποδοσφαίρου. «Πολύ πολύ σοβαρά σας ζητώ να μη θέσετε το θέμα σε ψηφοφορία», προειδοποίησε τον κ. Ινφαντίνο ο ομόλογός του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, «διότι αυτό μπορεί να έχει τρομερές συνέπειες για το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε, υπονοώντας πιθανή διάσπαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή