Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Τον προσπέρασε η Αϊντραχτ

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Τον προσπέρασε η Αϊντραχτ

Ηττα με 3-1 του Ολυμπιακού στη Φρανκφούρτη και απώλεια πρωτιάς ομίλου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία από τις πιο κακές ευρωπαϊκές βραδιές του επί εποχής Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν στην… Πόλη το καλό αγωνιστικό πρόσωπό τους και ουσιαστικά φάνηκαν ανταγωνιστικοί απέναντι στους Γερμανούς μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Η Αϊντραχτ κατάφερε να προηγηθεί στο 26ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Μπορέ, αλλά ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσα επίσης από την άσπρη βούλα στο 30ό λεπτό, με σκόρερ τον Ελ Αραμπί. Ομως, ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, στις καθυστερήσεις οι Γερμανοί αρχικά είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Χιντερέγκερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τουρέ έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ και την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Ο… επίλογος για τον Ολυμπιακό γράφτηκε στο 59΄, όταν ο Κάμαντα πήρε το… ριμπάουντ μετά την ασταθή απόκρουση του Βατσλίκ σε σουτ του (πρώην «ερυθρόλευκου») Πασιένσια και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς, είχαν μια καλή ευκαιρία στο 82΄ με τον Αγκιμπού, όμως τελικά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα στον όμιλο.

Η Αϊντραχτ με τη νίκη της αυτή έφτασε στους επτά βαθμούς, έχοντας έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό, και πλέον το ποια ομάδα θα έχει το προβάδισμα για την κορυφή του ομίλου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο μεταξύ τους ματς στο «Καραϊσκάκη» σε δύο εβδομάδες.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Χιντερέγκερ, Τούτα (61΄ Εντικά), Τουρέ (82΄ Ντουρμ), Μπορέ, Χασέμπε, Σο, Κόστιτς, Γιάκιτς, Κάμαντα, Πασιένσια (82΄ Ρόντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (77΄ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ,  Εμβιλά (60΄ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού, Καμαρά (66΄ Κούντε), Μασούρας (77΄ Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (65΄ Τικίνιο).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αντβέρπ κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Σουκρού Σαράτσογλου», υποχρεώνοντας τη Φενερμπαχτσέ σε ισοπαλία 2-2. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός των Βέλγων στον όμιλο, ενώ δύο έχουν οι Τούρκοι.

Η βαθμολογία (3 αγ.): Αϊντραχτ 7, Ολυμπιακός 6, Φενερμπαχτσέ 2, Αντβέρπ 1 βαθμός.

• Με το γκολ που σημείωσε ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 15 με τους «ερυθρόλευκους» σε 32 ευρωπαϊκά παιχνίδια, πιάνοντας στην κορυφή της λίστας τους Τζόρτζεβιτς και Μήτρογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή