Λεβαδειακός για… Σούπερ Λιγκ 1

Λεβαδειακός για… Σούπερ Λιγκ 1

Επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά πετυχαίνοντας τη νίκη της ημέρας

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη με 3-2 του Λεβαδειακού επί του Ολυμπιακού, το προβάδισμα πρόκρισης που πήρε ο Αρης με το 3-1 επί του ΟΦΗ, καθώς και το 1-1 της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν τους χθεσινούς αγώνες για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη «Λεωφόρο», ο Παναθηναϊκός ναι μεν νίκησε με 2-1 τον Βόλο, αλλά το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι τους κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ΑΕΚ έκλεισε ήδη θέση στην οκτάδα (4-0 την Κηφισιά), εκεί όπου λογικά θα βρίσκεται και ο Παναιτωλικός (1-0 τη Νίκη στον Βόλο).

Στη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός έκανε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα εντός των συνόρων, με 3-2. Οι Βοιωτοί, που αποδείχτηκαν τελικά «σκληρά καρύδια» για τους παίκτες του Μαρτίνς, προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 6ο λεπτό με τα γκολ του Πολέτο και του Παναγιώτου, όμως ο Σεμέδο, στην επιστροφή του στην 11άδα του Ολυμπιακού έπειτα από 112 μέρες, ήταν αυτός που μείωσε για την ομάδα του. Ο Δούμτσιος στο 61΄ έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στον Λεβαδειακό, για να διαμορφώσει το τελικό 3-2, ένα λεπτό μετά, ο Ρόνι Λόπες.

Ο Αρης, έχοντας την… αύρα από τη νίκη του στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες, νίκησε με 3-1 τον ΟΦΗ στο «Βικελίδης» και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Οι «κίτρινοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα πέναλτι των Γκάμα (16΄) και Καμαρά (45΄+4΄), αλλά ο ΟΦΗ μείωσε στο 56΄ με τον Καστάνιος. Ομως στην εκπνοή ο Ιτούρμπε με ένα πανέμορφο τέρμα έκανε το 3-1, δίνοντας «αέρα» δύο γκολ στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ».

Στο «Αλκαζάρ» η ΑΕΛ κρατούσε για 94΄ τη νίκη στα χέρια της, καθώς έχοντας πραγματοποιήσει εκπληκτική εμφάνιση είχε καταφέρει να προηγηθεί του προβληματικού σε ακόμα ένα ματς ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη στο τέρμα του Ταχάρ στο 64ο λεπτό. Ομως ο Κούρτιτς, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην εκπνοή και των καθυστερήσεων, έσωσε την παρτίδα για τον Δικέφαλο διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει χωρίς νίκη για τέσσερα σερί ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ αυτό ήταν το πρώτο της τέρμα μετά τρία παιχνίδια.

Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε την ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ – Προβάδισμα Αρη επί του ΟΦΗ, ΠΑΟ επί του Βόλου και Παναιτωλικού επί της Νίκης – Ανετα η ΑΕΚ.

Ο Μακέντα σκοράρει, ο Παναθηναϊκός κερδίζει. Ο Ιταλός βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο ματς και οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1 του Βόλου στη «Λεωφόρο» και παραμένουν σε καλό… φεγγάρι και ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν αυτός που έκανε το 2-0, όμως ο Φερνάντες στο 56ο λεπτό μείωσε σε 2-1 για τον Βόλο, που με το γκολ αυτό έμεινε «ζωντανός» όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Εύκολο έργο είχε η ΑΕΚ, που νίκησε με 4-0 την Κηφισιά, η οποία άντεξε για ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Οι Ανσαριφάρντ (52΄), Σβάρνας (57΄), Τάνκοβιτς (70΄) και Χατζισαφί (74΄) πέτυχαν τα γκολ της Ενωσης απέναντι στην Κηφισιά, που από την πλευρά της είχε ήδη πετύχει την υπέρβαση με την παρουσία της στους «16».

Τέλος, πολύ κοντά στην οκτάδα είναι ο Παναιτωλικός, που επικράτησε με 1-0 της πολύ καλής Νίκης Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» χάρη στην κεφαλιά του Ντουάρτε στο 44ο λεπτό.

Η φάση των «16» του Κυπέλλου συνεχίζεται σήμερα με δύο ματς. Στις 15.00 παίζουν Αγιος Νικόλαος – Αναγέννηση Καρδίτσας και στις 17.00 η Λαμία υποδέχεται τον Ιωνικό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή