Φόρμουλα 1: Ο γύρος που θα θυμόμαστε για πάντα

Φόρμουλα 1: Ο γύρος που θα θυμόμαστε για πάντα

Ο πρώτος τίτλος του Φερστάπεν στο γκραν πρι που έσπασε καρδιές

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόγευμα Κυριακής στο Αμπου Ντάμπι. Το τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς στη Φόρμουλα 1 φτάνει στο τέλος του. Μετά το ατύχημα του Νικολάς Λατίφι, η FIA ενημερώνει τις ομάδες ότι ο τελευταίος γύρος θα διεξαχθεί κανονικά και το αυτοκίνητο του αλυτάρχη θα αποσυρθεί. Κρύος ιδρώτας λούζει τα πιτ της Μερσέντες, η οποία έχει πιστέψει ότι δεν χρειαζόταν να αλλάξει ελαστικά στο αυτοκίνητο του πρώτου έως εκείνη τη στιγμή Λιούις Χάμιλτον, κάτι που όμως έκανε η μεγάλη αντίπαλος Ρεντ Μπουλ για τον Μαξ Φερστάπεν.

Η έκπληξη στη Μερσέντες μεγαλώνει όταν γίνεται γνωστό ότι ο Φερστάπεν μπορεί να ανακτήσει τη δεύτερη θέση στην κούρσα παρά την αλλαγή ελαστικών, εκεί όπου βρισκόταν δηλαδή πριν μπουν όλοι οι πιλότοι στη γραμμή πίσω από τον αλυτάρχη. Οταν ο τελευταίος αποσύρεται, ο τίτλος πλέον κρίνεται σε μια ζαριά. Και τι ζαριά!

Στην πρώτη κιόλας στροφή ο προπορευόμενος Χάμιλτον επιλέγει να μπει ανοιχτά, αφήνοντας χώρο στον Φερστάπεν με τα φρέσκα του λάστιχα να κάνει ό,τι και στην εκκίνηση της κούρσας αυτής και να μας προσφέρει την προσπέραση της χρονιάς, η οποία θα του χαρίσει στα 24 του χρόνια τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Ο πρώτος τίτλος του Φερστάπεν στο γκραν πρι που έσπασε καρδιές.

Η Μερσέντες, που κατέκτησε πάντως για όγδοη σερί σεζόν το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, κατέθεσε αλλεπάλληλες ενστάσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν καμία τύχη, καθώς η ομοσπονδία δεν θέλησε να αμφισβητήσει τις αποφάσεις του race director. Αυτό σύμφωνα με Βρετανό δικηγόρο μπορεί να καταρριφθεί σε δικαστήριο.

Ειδικά στη Βρετανία δεν μπορούν να χωνέψουν καθόλου το αποτέλεσμα, που στέρησε από τον 36χρονο Χάμιλτον την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος πιλότος με 8 τίτλους, με τον αδελφό του να κάνει λόγo για «ντροπή της FIA». Από την άλλη, οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται, κυρίως στην Ολλανδία, που για πρώτη φορά είδε ένα δικό της παιδί να στέφεται πρωταθλητής.

Η σκηνή που τελειώνει το γκραν πρι και εμφανίζεται ο πατέρας του νέου πρωταθλητή και παλιός οδηγός και αυτός της F1, Γιος Φερστάπεν, να είναι λευκός σαν το πανί, τα λέει όλα γι’ αυτό που έζησαν. Η βουρκωμένη αγκαλιά στην οποία έκλεισε λίγο αργότερα ο υπερήφανος πατέρας τον εκστασιασμένο γιο τα λέει όλα γι’ αυτό που ζουν τώρα. Και όσα τυχόν γίνουν στα χαρτιά ή σε αίθουσες δεν θα αφαιρέσουν ποτέ την υπερηφάνεια από αυτόν τον πατέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή