Ποδόσφαιρο: Το ενδιαφέρον στη διαφορά των βαθμών

Ποδόσφαιρο: Το ενδιαφέρον στη διαφορά των βαθμών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν στη δεύτερη στροφή του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας. Το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, από Περιστέρι, Νεάπολη και Γιάννενα αντίστοιχα, προδικάζει πως μέχρι τα πλέι οφ δύσκολα θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη σειρά.

Θεωρώ πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποια θα είναι η διαφορά των βαθμών μεταξύ τους, στο ξεκίνημα της τρίτης και τελευταίας στροφής. Και αυτό θα εξαρτηθεί από τα μεταξύ τους παιχνίδια και από αυτά που θα δώσουν με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνει να έχει βρει τον ρυθμό του. Γιατί αυτά με τους θεωρητικά «μικρούς», δύσκολα ή εύκολα θα τα «καθαρίζουν».

Τώρα αν θέλαμε να κάνουμε μια επισκόπηση του πρώτου γύρου, το πρόσημο θα ήταν πάλι αρνητικό. Σίγουρα παρακολουθήσαμε κάποια ενδιαφέροντα ματς, αλλά μόνο στην εξέλιξη του σκορ. Το θέαμα δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, ενώ η ποιότητα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Οσο κι αν προσπάθησαν οι έχοντες τις μεταδόσεις των παιχνιδιών για το αντίθετο, ο κόσμος δεν πείθεται.

Η ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας, που σίγουρα όλοι προσδοκούμε, δεν φάνηκε πως μπορεί να έρθει. Οι αιτίες γνωστές. Η βασικότερη έλλειψη νέων επενδυτών, για τους γνωστούς οικονομικούς λόγους, και η μη αλλαγή νοοτροπίας των υπαρχόντων. Και στον σχεδιασμό, αλλά κυρίως στις αποφάσεις τους, οι οποίες πηγάζουν με γνώμονα το προσωπικό και συλλογικό συμφέρον και όχι του αντικειμένου το οποίο εμπορεύονται. Αποτέλεσμα η βία να ελλοχεύει και να εκρήγνυται, μόλις υπάρξει σπίθα.

ΥΓ.: Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που η Εθνική της ομάδα ξέρει τους αντιπάλους της, στις προσεχείς αναμετρήσεις της, αλλά όχι τον προπονητή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή