ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Ποδόσφαιρο: Το ενδιαφέρον στη διαφορά των βαθμών

Ποδόσφαιρο: Το ενδιαφέρον στη διαφορά των βαθμών

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν στη δεύτερη στροφή του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας. Το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, από Περιστέρι, Νεάπολη και Γιάννενα αντίστοιχα, προδικάζει πως μέχρι τα πλέι οφ δύσκολα θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη σειρά.

Θεωρώ πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποια θα είναι η διαφορά των βαθμών μεταξύ τους, στο ξεκίνημα της τρίτης και τελευταίας στροφής. Και αυτό θα εξαρτηθεί από τα μεταξύ τους παιχνίδια και από αυτά που θα δώσουν με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνει να έχει βρει τον ρυθμό του. Γιατί αυτά με τους θεωρητικά «μικρούς», δύσκολα ή εύκολα θα τα «καθαρίζουν».

Τώρα αν θέλαμε να κάνουμε μια επισκόπηση του πρώτου γύρου, το πρόσημο θα ήταν πάλι αρνητικό. Σίγουρα παρακολουθήσαμε κάποια ενδιαφέροντα ματς, αλλά μόνο στην εξέλιξη του σκορ. Το θέαμα δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, ενώ η ποιότητα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Οσο κι αν προσπάθησαν οι έχοντες τις μεταδόσεις των παιχνιδιών για το αντίθετο, ο κόσμος δεν πείθεται.

Η ανάκαµψη του ποδοσφαίρου µας, που σίγουρα όλοι προσδοκούµε, δεν φάνηκε πως µπορεί να έρθει. Οι αιτίες γνωστές. Η βασικότερη έλλειψη νέων επενδυτών, για τους γνωστούς οικονοµικούς λόγους, και η µη αλλαγή νοοτροπίας των υπαρχόντων. Και στον σχεδιασµό, αλλά κυρίως στις αποφάσεις τους, οι οποίες πηγάζουν µε γνώµονα το προσωπικό και συλλογικό συµφέρον και όχι του αντικειµένου το οποίο εµπορεύονται. Αποτέλεσµα η βία να ελλοχεύει και να εκρήγνυται, µόλις υπάρξει σπίθα.

ΥΓ.: Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που η Εθνική της ομάδα ξέρει τους αντιπάλους της, στις προσεχείς αναμετρήσεις της, αλλά όχι τον προπονητή της.