Συνεχίζεται η Πρέμιερ Λιγκ παρά την έξαρση κρουσμάτων

Συνεχίζεται η Πρέμιερ Λιγκ παρά την έξαρση κρουσμάτων

Την αμφιλεγόμενη απόφαση να συνεχιστεί με κάθε κόστος το αγγλικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, παρά την έξαρση του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, πήραν χθες οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμφιλεγόμενη απόφαση να συνεχιστεί με κάθε κόστος το αγγλικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, παρά την έξαρση του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, πήραν χθες οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ, κι ενώ το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν τα έξι από τα δέκα ματς της αγωνιστικής λόγω πολλαπλών κρουσμάτων σε πολλές ομάδες.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, δεν υπήρξε ούτε μία ομάδα από τις 20 που συνθέτουν την Πρέμιερ Λιγκ που να δήλωσε υπέρ της διακοπής των αγώνων. Υπήρξε μια συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η Λίβερπουλ και υποστήριξαν και μερικοί άλλοι σύλλογοι, περί διεξαγωγής μόνο ενός και όχι δύο αγωνιστικών μέσα στις γιορτές, αλλά η πλειοψηφία την απέρριψε. Μεταξύ των επιχειρημάτων είναι ότι αν αναβαλλόταν μόνο μία αγωνιστική θα δημιουργούνταν ανισότητες, μόνο που οι αλλεπάλληλες αναβολές αγώνων λόγω πολλαπλών κρουσμάτων προξενούν ακόμη μεγαλύτερες.

Σημαντική παράμετρος των χθεσινών αποφάσεων είναι ότι στο εξής θα γίνεται εξωτερικός έλεγχος των κρουσμάτων, δηλαδή δεν θα αρκεί να δηλώσει ένας σύλλογος ότι έχει πολλούς φορείς του κορωνοϊού. Αυτό πρακτικά αναμένεται να προξενήσει αρκετές αναβολές της τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα, χθες η αγγλική ομοσπονδία (FA) αποφάσισε την έκτακτη κατάργηση των ρεβάνς για την 3η και την 4η φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, δηλαδή τους δύο πρώτους γύρους όπου συμμετέχουν και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Στόχος είναι η εύρεση ημερομηνιών για τους αγώνες πρωταθλήματος που αναβάλλει ο κορωνοϊός. Ωστόσο αυτό πλήττει τις μικρότερες ομάδες, αφού μειώνεται η πιθανότητα φιλοξενίας μιας μεγάλης ομάδας στην έδρα τους.

Ακόμη χειρότερα είναι τα νέα για την Τότεναμ, καθώς η UEFA δεν αποδέχθηκε τη θέση του λονδρέζικου συλλόγου για μη διεξαγωγή του αγώνα του με τη Ρεν. Ετσι κατακύρωσε στη γαλλική ομάδα τον αγώνα με σκορ 3-0 και σήμανε τον αποκλεισμό της Τότεναμ από το Europa Conference League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή