Κύπελλο Ελλάδας: Τα πρώτα τέσσερα εισιτήρια

Κύπελλο Ελλάδας: Τα πρώτα τέσσερα εισιτήρια

Σέντρα στις ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου σήμερα, με στόχο τους προημιτελικούς

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κλειδώνουν» σήμερα οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στην «Τούμπα» και στο «Καραϊσκάκη», καθώς τόσο η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ όσο και αυτή του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό μπορούν να χαρακτηριστούν «ανοιχτές» με βάση τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς.

Στη Θεσσαλονίκη ο «Δικέφαλος» υποδέχεται τη Λάρισα, με τις δύο ομάδες να έχουν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στο «Αλκαζάρ». Οι «βυσσινί» μάλιστα είχαν βάλει δύσκολα στον περυσινό τροπαιούχο, καθώς είχαν προηγηθεί με 1-0 και κρατούσαν το υπέρ τους σκορ μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όταν και δέχτηκαν την ισοφάριση. Ο «Δικέφαλος» στο πρωτάθλημα προέρχεται από τη νίκη του με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ μετράει ένα σερί πέντε νικηφόρων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την άλλη, η ΑΕΛ ναι μεν είναι αήττητη σε επτά σερί ματς για τη Σούπερ Λιγκ 2 και το Κύπελλο, όμως μόνο δύο από αυτά είναι νικηφόρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων δεν έκανε δεκτή την έφεση του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, για το θέμα του Ζοσέ Μπότο, ο οποίος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Ιβάν Σαββίδης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Σαχτάρ, ώστε να πληρώσει τη ρήτρα των 500.000 ευρώ που απαιτείται προκειμένου ο 55χρονος Πορτογάλος να μείνει αμέσως ελεύθερος. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Μπότο να ταξιδέψει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανοιχτά όλα τα ματς βάσει αποτελεσμάτων, καθώς καμία ομάδα δεν έχει πάρει σκορ πρόκρισης.

Στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κάνει τη μεγάλη έκπληξη του θεσμού, καθώς στον πρώτο αγώνα είχαν επικρατήσει με 3-2. Είναι ένα ματς… πρωτοπόρων, αφού πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποσπαστεί 11 βαθμούς στη Σούπερ Λιγκ, ενώ και ο Λεβαδειακός είναι στην κορυφή του Β΄ ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2. Μάλιστα, όπως και ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα στο πρωτάθλημα.

Για τη φάση των «16» του Κυπέλλου διεξάγονται σήμερα άλλοι δύο αγώνες. Η Αναγέννηση Καρδίτσας φιλοξενεί τον Αγιο Νικόλαο, έχοντας προβάδισμα με 1-0 από το πρώτο ματς στην Κρήτη, ενώ στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός υποδέχεται τη Νίκη Βόλου, με τους γηπεδούχους να έχουν «προίκα» από την αναμέτρηση στο «Πανθεσσαλικό» τη νίκη τους με 1-0 που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή