Αυστραλιανό Όπεν: Στον δεύτερο γύρο πέρασε ο Τσιτσιπάς

Αυστραλιανό Όπεν: Στον δεύτερο γύρο πέρασε ο Τσιτσιπάς

Στο… χρονοντούλαπο δείχνει να έχει κλείσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς την πρόσφατη επέμβασή του. Νίκησε τον Μίκαελ Ιμερ με 6-2, 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο… χρονοντούλαπο δείχνει να έχει κλείσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς την πρόσφατη επέμβασή του. Νίκησε τον Μίκαελ Ιμερ με 6-2, 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν. Στο μεταξύ, τα απόνερα από την υπόθεση-φιάσκο του Τζόκοβιτς εξακολουθούν να προκαλούν τρικυμία στους διοργανωτές και αγγίζουν ακόμη και το μεγάλο αφεντικό του Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι. Σήμερα τα ξημερώματα, η Μαρία Σάκκαρη αναμενόταν να αντιμετωπίσει την Τσινβέν Ζενγκ (111η στον κόσμο).  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χθες, είχε καλές επιστροφές στο σερβίς του αντιπάλου, υπομονή, εξαιρετικό φόρχαντ, ανέβηκε αρκετές φορές στο φιλέ και έκανε τον Μίκαελ Ιμερ να αγχωθεί από το πρώτο σερβίς.  

Το παιχνίδι του απέναντι στον Σουηδό ήταν ένα από τα καλύτερα που έχει κάνει ο Ελληνας αθλητής τον τελευταίο χρόνο. Ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του αντιπάλου του και τώρα ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Αργεντίνο Σεμπάστιαν Μπάεζ, ο οποίος βρίσκεται στην 95η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.   

Συνεχίζονται οι «μετασεισμοί» Τζόκοβιτς στην Αυστραλία.

Οι αγώνες στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς συνεχίζονται αλλά η φουρτούνα από το σίριαλ Τζόκοβιτς δεν έχει κοπάσει. Τα απόνερα έχουν φτάσει μέχρι τη διοργανώτρια αρχή και στο μάτι του κυκλώνα, τώρα, βρίσκεται ο Κρεγκ Τάιλι, καθώς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι του χώρου που εκτιμούν ότι ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν θα έμπαινε στο αεροπλάνο για Αυστραλία εάν δεν είχε διαβεβαιώσεις ότι η ιατρική εξαίρεση αποτελούσε «διαβατήριο» για τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Ετσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητάνε την παραίτηση του Τάιλι. Η διοργανώτρια αρχή από την πλευρά της, σε μία ανακοίνωση όπου δεν αναφέρει καθόλου το όνομα του Σέρβου πρωταθλητή, αφήνει να εννοηθεί ότι θα αρχίσει τις έρευνες όταν θα «έχουν σηκώσει τα τρόπαια οι πρωταθλητές».  

• Η Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα (3η στον κόσμο) νίκησε τη Γαλλίδα Κλάρα Μπουρέλ με 6-3, 6-4 και θα αντιμετωπίσει την Αλεζέ Κορνέ, που επικράτησε της Βικτόρια Τόμοβα με 6-3, 6-3. Στον επόμενο γύρο προκρίθηκε και η Ανέτ Κονταβέιτ (7η), η οποία νίκησε την Κατερίνα Σινιάκοβα με 6-2, 6-3. Ο Αντι Μάρεϊ, ύστερα από έναν αγώνα που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες, επικράτησε του Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 3-2 σετ. Στο β΄ γύρο προκρίθηκε και ο Νικ Κύργιος (3-0 τον Λίαμ Μπρόουντι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή