UEFA: Αλλαγές χωρίς… λάδι στη φωτιά

UEFA: Αλλαγές χωρίς… λάδι στη φωτιά

Σημαντικές τροποποιήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024-25 ανακοίνωσε η UEFA

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αλλαγές προς το ηπιότερο στο σχέδιο του νέου Τσάμπιονς Λιγκ προέβη χθες η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, περικόπτοντας την αύξηση των αγώνων που είχε σχεδιάσει και εγκαταλείποντας το σχέδιο για πρόκριση συλλόγων σχεδόν τιμής ένεκεν, κάτι που είχε προκαλέσει την οργή των εθνικών λιγκών.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε ότι από το 2024-25, οπότε αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής, δεν θα είναι δέκα αλλά οκτώ οι αγωνιστικές του ενιαίου ομίλου των 36 ομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι αντί για 100 θα είναι 64 οι πρόσθετοι αγώνες σε σύγκριση με τη σημερινή φάση των οκτώ ομίλων από τέσσερις ομάδες.

Αυτό συνεπάγεται ότι δύο εβδομάδες στο καλαντάρι απελευθερώνονται, και σε αυτές τα φώτα της δημοσιότητας θα πέφτουν στις άλλες δύο διοργανώσεις, το Γιουρόπα Λιγκ και το Conference League. Το μεν Γιουρόπα Λιγκ θα έχει και αυτό ενιαίο όμιλο με οκτώ αγωνιστικές, ενώ το Conference League θα περιορίζεται στις έξι αγωνιστικές (όπως δηλαδή και σήμερα) στην πρώτη φάση.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, μάλιστα, διαβεβαίωσε στη χθεσινή ανακοίνωσή της για τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής ότι (εκτός από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ) όλα τα ματς θα γίνονται μεσοβδόμαδα, ώστε να μη συμπίπτουν με τους αγώνες των εγχώριων πρωταθλημάτων – θέμα που αρχικά είχε δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στις εθνικές λίγκες.

Η άλλη σημαντική αλλαγή που προέκυψε χθες είναι ότι κατόπιν των αντιδράσεων δεν θα μπαίνει τελικά στο Τσάμπιονς Λιγκ κάποια ομάδα που δεν θα έχει προκριθεί αλλά θα τα είχε πάει καλά τα προηγούμενα χρόνια. Αντιθέτως, θα μπαίνουν δύο ομάδες με βάση την απόδοση της χώρας τους το προηγούμενο έτος.

Με άλλα λόγια, οι δύο χώρες που τα πήγαν καλύτερα την προηγούμενη σεζόν έχοντας την υψηλότερη βαθμολογία θα μπορούν να προσθέσουν και από μία επιλαχούσα ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για παράδειγμα, εάν αυτό ίσχυε με βάση τα φετινά αποτελέσματα στην Ευρώπη, έξτρα θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα έπαιρναν η πέμπτη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος και η δεύτερη του ολλανδικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή