Τσιτσιπάς: Του αρέσουν τα θρίλερ…

Τσιτσιπάς: Του αρέσουν τα θρίλερ…

Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε δύσκολα και το εμπόδιο του Κόλαρ – Με Ιμερ στους «32»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε τέσσερις ώρες και έξι λεπτά για να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Υστερα από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κατάφερε να υπερισχύσει πολύ δύσκολα του Ζντένεκ Κόλαρ με 6-3, 7-6, 6-7, 7-6. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Σουηδός Μίκαελ Ιμερ (95).

Το πρώτο σετ δεν προμήνυε σε τίποτα πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εύκολα το 6-3 επί του Ζντένεκ Κόλαρ. Στη συνέχεια ο 25χρονος Τσέχος, ένας τενίστας που δεν έχει ούτε έναν τίτλο σε μονό του ΑΤΡ και βρίσκεται στην 134η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, άλλαξε εντελώς τρόπο παιχνιδιού και άρχισε να παίζει επιθετικά και να πιέζει το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Η νίκη στο δεύτερο σετ ήρθε πολύ δύσκολα για τον Τσιτσιπά [6(8)-7(10)] και το τρίτο σετ, έστω και δύσκολα, το κατέκτησε ο Τσέχος.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ, με τους δύο τενίστες να πιέζουν ο ένας τον άλλον. Ο 25χρονος προηγήθηκε με 6-2, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 7-6. Στον τρίτο γύρο προκρίθηκε και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Κέρδισε τον Σέρβο Λάζλο Τζέρε με 6-3, 6-4, 6-3 και για δεύτερη φορά στην καριέρα του έφτασε στον τρίτο γύρο του συγκεκριμένου γκραν σλαμ. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Μίομιρ Κετσμάνοβιτς. Στους «32» προκρίθηκε και ο Κάσπερ Ρουντ (6-3, 6-4, 6-2 τον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουβουόρι) καθώς και ο 19χρονος Δανός Χόλγκερ Ρούνε (6-2, 6-3, 6-3 τον Χένρι Λάακσονεν).

Τις 30 σερί νίκες έφτασε η Ιγκα Σβιόντεκ. Η πρωταθλήτρια από την Πολωνία νίκησε την Αλισον Ρίσκε με 6-0, 6-2 και έφτασε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ντάνκα Κόβινιτς, που επικράτησε της Σμιέντλοβα με 6-3, 7-5. Στο μεταξύ, μετά τις Ζαμπέρ, Μουγκουρούθα, Κοντεβέιτ, Κρεϊτσίκοβα και Σάκκαρη, άλλη μία τενίστρια από το «τοπ 10» έμεινε εκτός διοργάνωσης. Η Καρολίνα Πλίσκοβα ηττήθηκε από τη Γαλλίδα Λεόλια Ζανζάν με 2-6, 2-6. Θα παίξει με την Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή