Champions League: Η νικήτρια και οι ηττημένοι του τελικού

Champions League: Η νικήτρια και οι ηττημένοι του τελικού

Eρευνα για τα επεισόδια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινάει η UEFA, ώστε να δει τι έφταιξε και καθυστέρησε ο αγώνας το Σάββατο, εν μέσω δεκάδων συλλήψεων και τραυματιών.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eρευνα για τα επεισόδια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινάει η UEFA, ώστε να δει τι έφταιξε και καθυστέρησε ο αγώνας το Σάββατο, εν μέσω δεκάδων συλλήψεων και τραυματιών, ενώ… έρευνα θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι αντίπαλοι της Ρεάλ Μαδρίτης για να δουν γιατί η «βασίλισσα» είναι με τόση διαφορά η πλέον επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης.

Ο τελικός στο Παρίσι μπορεί να ανέδειξε νικήτρια τη Ρεάλ, αλλά οι ηττημένοι ήταν περισσότεροι: Η Λίβερπουλ, οι οπαδοί που είχαν εισιτήριο και δεν μπόρεσαν να δουν τον αγώνα, η UEFA και οι Γάλλοι διοργανωτές.

Το ματς στο «Σταντ ντε Φρανς» άρχισε με 37 λεπτά καθυστέρηση λόγω του χάους που επικράτησε με τους οπαδούς της Λίβερπουλ που συνεπλάκησαν με Παριζιάνους οι οποίοι προσπάθησαν να παρεισφρήσουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και την αστυνομία να πραγματοποιεί ελλιπείς ελέγχους μακριά από το γήπεδο, ενώ στις θύρες εισόδου να κάνει κατάχρηση χημικών (καταγράφηκαν περί τις 70 συλλήψεις).

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, για το χάος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η εκτύπωση πλαστογραφημένων εισιτηρίων, που αναστάτωσε τους υπευθύνους ασφαλείας και άφησε σχεδόν 3.000 νόμιμους κατόχους εισιτηρίων εκτός των εξεδρών.

Η Ρεάλ πανηγύρισε το 14ο τρόπαιό της την ώρα που η UEFA αναζητεί τις αιτίες του φιάσκου στις εξέδρες.

Η UEFA ανακοίνωσε χθες ότι θα διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα για όσα έγιναν στο Παρίσι και θα αποζημιώσει περί τους 2.700 Αγγλους φιλάθλους που είχαν εισιτήρια και τελικό δεν είδαν. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά συνέβησαν στην πλευρά των Αγγλων, ενώ στην ισπανική πλευρά υπήρχε απόλυτη τάξη…

Ολα αυτά λίγο απασχολούν τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, που κατέκτησε τον 14ο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση, μακράν της δεύτερης Μίλαν με επτά. Ολοι αναγνώρισαν ότι ενώ ο Καρίμ Μπενζεμά πιστώνεται τις προκρίσεις ως τον τελικό και ο Βινίσιους το μοναδικό γκολ, στη νίκη συνέβαλε τα μέγιστα ο τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά.

Ο δε Γιούργκεν Κλοπ πείσμωσε για τα καλά: «Βρείτε πού θα γίνει ο τελικός του χρόνου», είπε ο τεχνικός των «ρεντς» απευθυνόμενους στους οπαδούς τους, «και κλείστε από τώρα ξενοδοχείο εκεί!».

• Χθες συζητήθηκε πολύ η δήλωση του Λιονέλ Μέσι στην αργεντίνικη τηλεόραση ότι «δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα το τρόπαιο». Ισως είχε ενοχληθεί κι εκείνος από την τηλεοπτική διαφήμιση στη διάρκεια του τελικού που τον έδειχνε να βλέπει από τον καναπέ τον αγώνα, τρώγοντας κάποιο σνακ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT