Η Κροατία πήρε την ισοπαλία από την εθνική πόλο

Η Κροατία πήρε την ισοπαλία από την εθνική πόλο

Με ισοπαλία έκανε «πρεμιέρα» η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν την Κροατία και, όταν η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, ο φωτεινός πίνακας έδειξε 8-8

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισοπαλία έκανε «πρεμιέρα» η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν την Κροατία και, όταν η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, ο φωτεινός πίνακας έδειξε 8-8. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και χθες από τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Σήμερα στον τελικό του σόλο αγωνίζεται η Ελευθερία Πλατανιώτη. Στο πόλο, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα παίξουν με την Ισπανία (19.00).

Στο παιχνίδι με την Κροατία, η Εθνική μπορεί να ήρθε ισόπαλη αλλά το αποτέλεσμα την αδικεί γιατί ήταν καλύτερη. Με αυτό το αποτέλεσμα, όμως, η πρωτιά στον όμιλο ενδέχεται να κριθεί στη διαφορά των τερμάτων εφόσον και οι δύο ομάδες νικήσουν τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Στους προημιτελικούς απευθείας προκρίνονται οι πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα παίξουν στα πλέι οφ.

Η εθνική ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση και με ένα γκολ του Γενηδουνιά. Παρόλο που οι Κροάτες ισοφάρισαν, οι διεθνείς μας πέτυχαν και άλλα τρία γκολ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Κροάτες ήταν καλύτεροι. Στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα διεκδίκησαν τη νίκη, αλλά τελικά μοιράστηκαν τους βαθμούς. Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-3, 2-1, 1-2.

Εκτη στο τεχνικό ομαδικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης η Ελλάδα, η καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο.

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, η εθνική ομάδα ήρθε 6η στο τεχνικό ομαδικό, μια θέση που είναι η καλύτερη που έχει επιτύχει ποτέ στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι «γοργόνες» μας συγκέντρωσαν 87,2261 β. Πρώτη ήρθε η Κίνα με 94,7202 β. Στο ελεύθερο του ντουέτου, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη – Σοφία Μαλκογεώργου προκρίθηκαν στον τελικό με την 6η καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στα 35 ντουέτα που πήραν μέρος. Στον αυριανό τελικό θα διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση. Σήμερα η Πλατανιώτη θα πάρει μέρος στον τελικό του σόλο, ενώ η Εθνική θα αγωνιστεί στο ομαδικό.

Η Νόρα Δράκου για δεύτερη φορά στην καριέρα της κατέβηκε κάτω από τα 28 δευτερόλεπτα στα 50 μ. ύπτιο. Η 39χρονη κολύμπησε την απόσταση σε 27.99 και ήρθε 12η. Σήμερα αγωνίζονται ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης (200 μ. ύπτ.) και ο Σάββας Θώμογλου.

• Ο πρωταθλητής κόσμου στα 100 μ. ελεύθερο Κάλεμπ Ντρέσελ αποχώρησε από τους ημιτελικούς του αγωνίσματος ελάχιστη ώρα πριν από την έναρξη των ημιτελικών. Το ιατρικό επιτελείο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε για ιατρικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή