Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: «Χάλκινη» ξανά η Πλατανιώτη

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: «Χάλκινη» ξανά η Πλατανιώτη

Ανέβηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου για το ελεύθερο σόλο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάκτηση ακόμη ενός χάλκινου μεταλλίου, η Ευαγγελία Πλατανιώτη συνεχίζει να γράφει «χρυσή» ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στο νησί της Μαργαρίτας, στη Βουδαπέστη. Η πρωταθλήτριά μας ήρθε 3η στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της εθνικής πόλο των γυναικών, η οποία έφερε ισοπαλία (8-8) με τη δύο φορές «ασημένια» ολυμπιονίκη Ισπανία. Η διοργάνωση συνεχίζεται σήμερα με ελληνικές συμμετοχές στην κολύμβηση και στη συγχρονισμένη ενώ η εθνική πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει την Ιαπωνία (20.30). Η 28χρονη πρωταθλήτρια μπήκε στην πισίνα και με μουσική υπόκρουση το «The show must go on» των Queen έδωσε τη δική της παράσταση, που την έφερε στην τρίτη θέση του βάθρου με 91,7667. Το χρυσό κατέκτησε η Γιουκίνο Ινούι (Ιαπωνία, 95,3667) και το ασημένιο η Μάρτα Φιέντινα (Ουκρανία, 93,8000).

Είναι το δεύτερο μετάλλιο τόσο για την πρωταθλήτριά μας όσο και για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση. Σήμερα η Ευαγγελία Πλατανιώτη μαζί με την Ευαγγελία Μαλκογεώργου θα αγωνιστούν στον τελικό του ντουέτου. Η Εθνική προκρίθηκε ως 7η στον αυριανό τελικό του ελεύθερου προγράμματος, ενώ σήμερα θα πάρει μέρος στο highlight.

Στο πόλο, η εθνική γυναικών έδειξε ένα… μικρό δείγμα από το τι μπορεί να πετύχει στο μέλλον. Εφερε ισοπαλία με την Ισπανία ενώ προηγήθηκε τέσσερις φορές με δύο γκολ διαφορά. Στην εκπνοή είχε σουτ με την Ελευθερία Πλευρίτου, το οποίο πέρασε για λίγο άουτ. «Η Ισπανία και η Αμερική είναι για εμένα οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Είναι ένα παιχνίδι ομίλου και εγώ αυτό που θέλω να κρατήσουν τα κορίτσια είναι αυτό που μπορούν να πετύχουν. Η ομάδα μας είναι νεανική με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Σε αυτή τη φάση δεν έχει σημασία η νίκη. Σημασία έχει η πίστη που μπορεί να αποκτήσει η ομάδα», δήλωσε στην «Καθημερινή» η προπονήτρια Αλεξία Καμμένου.

Ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης, στην πρώτη του παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 200 μ. υπτίως με 1.59.25. Εκεί με 1.59.72 ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με τη 15η θέση. Σήμερα αγωνίζονται οι Κριστιάν Γκολομέεβ (50 μ. ελευθ.) και Νόρα Δράκου (50 μ. πετ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή