Τσιτσιπάς και Σάκκαρη: Ξεκίνησαν με το δεξί…

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη: Ξεκίνησαν με το δεξί…

Εύκολα η Σάκκαρη τη Χάιβς (2-0), πιο δύσκολα ο Τσιτσιπάς τον Ρίτσαρντ (3-1)

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νίκες άρχισαν στο Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Ο Τσιτσιπάς, έστω και δύσκολα υπερίσχυσε του Αλεξάντερ Ρίτσαρντ με 7-6, 6-3, 5-7, 6-4 και η Μαρία Σάκκαρη την Αυστραλή Ζόι Χάιβς με 6-1, 6-4 και πήραν την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο.

Υστερα από τέσσερα χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον. Ο Ρίτσαρντ (188 στον κόσμο) δυσκόλεψε τον Ελληνα τενίστα (3,5 ώρες διήρκεσε το ματς), ο οποίος εκνευρίστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον.

Η Μαρία Σάκκαρη στο πρώτο σετ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλου της και έφτασε εύκολα στο 2-0. Η Χάιβς (571 στον κόσμο) μείωσε αλλά η τενίστριά μας με έναν άσο διεύρυνε τη διαφορά και με εξαιρετικές επιστροφές στο σερβίς της αντιπάλου της διαμόρφωσε το σκορ σε 4-1, για να επικρατήσει με 6-1.

Στο δεύτερο, η άγνωστη για το ευρύ τενιστικό κοινό αντίπαλος της Σάκκαρη απείλησε την πρωταθλήτριά μας και επωφελήθηκε από τα λάθη της. Η ψυχραιμία όμως της Σάκκαρη στα κρίσιμα σημεία της έδωσε την πρόκριση. «Είμαι χαρούμενη που προκρίθηκα στον δεύτερο γύρο. Εχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και ανυπομονώ για το επόμενο παιχνίδι», υπογράμμισε η 26χρονη, η οποία «αποχαιρέτισε» μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τον παππού της και πρώτο της προπονητή Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Σήμερα η Μαρία αντιμετωπίζει την Τόμοβα – Αύριο ο Στέφανος με τον Τόμπσον.

Η επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι η Βικτόρια Τόμοβα από τη Βουλγαρία. Η 27χρονη βρίσκεται στην 112η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ηττηθεί από την πρωταθλήτριά μας το 2016. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα (μετά τις 19.30) στο κορτ 1.

Ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Πολ Τζαμπ με 3-2 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο. Ο Ελληνοαυστραλός είχε παράπονα από τη συμπεριφορά του κοινού και μάλιστα στο τέλος της αναμέτρησης έφτυσε «προς κάποιον που δεν με σεβάστηκε», όπως δήλωσε. Εκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η ήττα του Σαμ Κουέρι, ο οποίος είναι πολύ καλός στο χορτάρι, από τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις.

Τις 36 διαδοχικές νίκες έφτασε η Ιγκα Σβιόντεκ. Νίκησε τη Γιάνα Φετ με 6-0, 6-3 και έφτασε τις 36 διαδοχικές νίκες ξεπερνώντας τη Βένους Γουίλιαμς και πλησίασε τη Μαρτίνα Χίνγκις που έχει 37 από το 1997. Η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο την Ολλανδή Λέσλι Πατινάμα Καρίκοβα. Η Κόκο Γκοφ δυσκολεύτηκε για να νικήσει με 2-6, 6-3, 7-5 την Ελενα Γκαμπριέλα Ρους και θα παίξει με τη Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου.

Με στόχο να κερδίσει χρήματα που θα της επιτρέψουν να ξαναχτίσει το σπίτι των γονιών της στην Ουκρανία, το οποίο καταστράφηκε από τις ρωσικές βόμβες, αγωνίζεται η Ανχελίνα Καλίνινα. Η Ουκρανή τενίστρια έχει ήδη κερδίσει 78.000 δολάρια καθώς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο κι αν περάσει το «εμπόδιο» της συμπατριώτισσάς της Λέσια Τσουρένκο το ποσό θα φτάσει τα 120.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή