Και τώρα Τσιτσιπάς – Κύργιος

Και τώρα Τσιτσιπάς – Κύργιος

Ο Στέφανος 3-0 τον Τόμπσον και ετοιμάζεται για ένα ματς με ελληνικό χρώμα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια του στο τένις, θα παίξει για πρώτη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας νίκησε τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον με 6-2, 6-3, 7-5, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο (μέχρι αργά χθες δεν είχαν ανακοινωθεί η μέρα και η ώρα). Είναι η δεύτερη φορά που ο Ελληνας πρωταθλητής φτάνει μέχρι τους «32», με το φετινό παιχνίδι του στο γρασίδι να είναι… πολλά υποσχόμενο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση με τον 28χρονο Τόμπσον έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και έφτασε στη νίκη χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Μόνο στο τρίτο σετ δυσκολεύτηκε να βρει… απαντήσεις στο σερβίς του αντιπάλου του.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας έχει βρεθεί τέσσερις φορές απέναντι στον απρόβλεπτο Νικ Κύργιο (Νο 45). Ο Ελληνοαυστραλός έχει τρεις νίκες, τις οποίες βέβαια ίδρωσε για να τις πετύχει, με τελευταία αυτή πριν από 15 ημέρες στο τουρνουά του Χάλε. «Με τον Νικ έχουμε παίξει σπουδαίους αγώνες και σέβομαι το παιχνίδι του. Χρησιμοποιεί το ταλέντο του κι όταν θέλει παλεύει. Είναι δυνατός αντίπαλος και ειδικά σε αυτή την επιφάνεια. Σε ό,τι αφορά εμένα, φέτος έχω καλύτερη κίνηση στο γρασίδι και νιώθω καλά με τον εαυτό μου», υπογράμμισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη θα προσπαθήσει για πρώτη φορά στην καριέρα της να πάρει το «εισιτήριο» για τις «16» του φημισμένου αγγλικού τουρνουά. Αντιμετωπίζει την Τατιάνα Μαρία, που βρίσκεται στην 103η θέση του κόσμου. Η Γερμανίδα είχε βρεθεί απέναντι στην πρωταθλήτριά μας στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν και είχε ηττηθεί από την Ελληνίδα, η οποία θεωρείται φαβορί.

Εκτός τρίτου γύρου βρέθηκε και άλλη μία αθλήτρια από τις «τοπ 10». Η Καρολίνα Πλίσκοβα έχασε από την Μπούτλερ με 6-3, 6-7, 4-6. Στον τρίτο γύρο προκρίθηκαν οι Πάουλα Μπαντόσα (6-3, 6-2 τη Ρουμάνα Ιρίνα Μπάρα), Ανα Μπόγκνταν (6-1, 7-6 την Κβίτοβα), Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (6-3, 6-4 την Γκόλουμπιτς) και Αρμονι Ταν (6-3, 6-4 την Τόρμο).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή