Ολυμπιακός: Κάθε αρχή και δύσκολη

Ολυμπιακός: Κάθε αρχή και δύσκολη

Ο Κορμπεράν έχει αρκετή δουλειά προκειμένου ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί άμεσα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μαθηματικώς βέβαιον ότι το ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν θα ήταν εύκολο. Ο Ισπανός ανέλαβε μια ομάδα με πολλά προβλήματα και στις ελάχιστες ώρες που είχε στη διάθεσή του πριν από το παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας θα έπρεπε να διαθέτει μαγικές ικανότητες για τα λύσει όλα μονομιάς.

Η ομάδα που είδαμε το βράδυ της Πέμπτης στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στους Σλοβάκους δεν διέφερε σε τίποτε από αυτή που είχε παρουσιαστεί πριν από λίγες ημέρες κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Η έλλειψη δημιουργίας και αυτοματισμών στην ανάπτυξη, τα κενά στην ανασταλτική λειτουργία, το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν πάντα δεύτεροι στην μπάλα, δεν διορθώνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν διορθώνονται ούτε μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, που είναι η ρεβάνς. Ακόμη και για τον πιο αδαή, βγάζει μάτι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται προσθήκες ενδεκάδας, αλλά και γενναίο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, ώστε αν καταφέρει να βρεθεί στους ομίλους να έχει τη δυνατότητα για κάτι καλό.

Το ότι οι πρωταθλητές στα τρία ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην Ευρώπη δεν έχουν κάνει ακόμη νίκη, ενώ σε όλα έχουν δεχτεί γκολ (με αποκορύφωμα τα τέσσερα από τη Μακάμπι), αποδεικνύει ότι κάτι δεν έγινε σωστά ούτε στην προετοιμασία, αλλά ούτε και στον προγραμματισμό των μεταγραφών.

Ολη η προσοχή πλέον στρέφεται στον επαναληπτικό με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να σημειώσουν την πρώτη τους φετινή νίκη για να προκριθούν.

Ο Κορμπεράν μοιάζει να παρέλαβε καμένη γη και θα δώσει αγώνα κόντρα στον χρόνο, προκειμένου να κερδίσει την πρώτη «μάχη», που δεν είναι άλλη από το να βρεθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα και να σφραγίσει –ό,τι και να γίνει εκεί– τουλάχιστον την παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ο 39χρονος τεχνικός είπε την παραμονή του αγώνα με τους Σλοβάκους ότι σκοπός του είναι να αλλάξει την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Το γεγονός ότι τουλάχιστον οι παίκτες του δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, όπως είχε συμβεί στο δεύτερο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, και κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν από το φινάλε, είναι γι’ αυτόν ένα μικρό κέρδος. Επίσης, αν και λίγες ημέρες στου Ρέντη, οι αλλαγές του (κυρίως αυτές των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά) βοήθησαν ώστε ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ενέργεια στην επίθεση.

Σε περίπου μία εβδομάδα, ο ίδιος και η ομάδα του έχουν μπροστά τους μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, καθώς θέλουν μόνο τη νίκη. Δύσκολη όχι γιατί η Σλόβαν αποτελεί φόβητρο, αλλά γιατί οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ακόμη αρκετή δουλειά ώστε να εμπνέουν και πάλι εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και στους οπαδούς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή