Κολύμβηση: «Ασημένιος» Χρήστου, «χάλκινος» Γκολομέεβ

Κολύμβηση: «Ασημένιος» Χρήστου, «χάλκινος» Γκολομέεβ

Το πανέμορφο αθλητικό κέντρο Foro Italico αποτέλεσε την ιδανική σκηνή για μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ελληνικής κολύμβησης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πανέμορφο αθλητικό κέντρο Foro Italico αποτέλεσε την ιδανική σκηνή για μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ελληνικής κολύμβησης. Ο Απόστολος Χρήστου πρόσθεσε στο παλμαρέ του και ένα ασημένιο μετάλλιο από τα 100 μ. ύπτιο και ο Κριστιάν Γκολομέεβ ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου στα 50 μ. ελεύθερο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης. Ετσι, η συγκομιδή των πρωταθλητών μας έφτασε τα τρία μετάλλια, ενώ η χώρα μας έφτασε τα 26 στην ιστορία του θεσμού.

Το χρώμα του μεταλλίου που έλειπε από τη συλλογή του κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου. Μετά το χρυσό στα 50 μ. ύπτιο ήρθε 2ος στα 100 μ. του ίδιου στυλ, μία διάκριση που αποτελεί το 4ο διαδοχικό μετάλλιό του, μετά τα χάλκινα που είχε κερδίσει σε Λονδίνο (2016), Γλασκώβη (2018) και Βουδαπέστη (2021). Ο Χρήστου έδωσε μεγάλο αγώνα απέναντι στον Ιταλό Τόμας Τσεκόν, ο οποίος είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ. Τελικά ο Ιταλός νίκησε με 52.21, ακολούθησε ο Χρήστου με 52.24 και 3ος ήρθε ο Γάλλος Μπρουάρ με 52.92. «Ολα κρίθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Κολύμβηση: «Ασημένιος» Χρήστου, «χάλκινος» Γκολομέεβ-1
[A.P. Photo / Gregorio Borgia]

Ο Ιταλός έπαιζε στην έδρα του και είχε ένα κίνητρο παραπάνω. Κράτησα δυνάμεις για το τέλος αλλά δεν πρόλαβα. Τώρα θα ετοιμαστώ για το παγκόσμιο του 2023. Μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Τεράστιες διακρίσεις από τους δύο Ελληνες κολυμβητές στο ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ διεκδίκησε με όλες του τις δυνάμεις μια θέση στο βάθρο και τα κατάφερε. Με 21.75 ήρθε 3ος και πρόσθεσε στη συλλογή του το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο από το αγώνισμα. «Σήμερα πετάξαμε, με μόλις πέντε μήνες προπόνηση ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα. Το πίστευα πάρα πολύ», τόνισε. Πρώτος ήρθε ο Πράουντ (Μ. Βρετανία) με 21.58 και δεύτερος ο Ντεμπλάνο (Ιταλία) με 21.60.

Στην 6η θέση του τελικού των 200μ. μεικτής τερμάτισε ο Ανδρέας Βαζαίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή