Ρότζερ Φέντερερ: Ο χρόνος και οι τραυματισμοί νίκησαν τον «βασιλιά του τένις»

Ρότζερ Φέντερερ: Ο χρόνος και οι τραυματισμοί νίκησαν τον «βασιλιά του τένις»

Ο Ελβετός θρύλος της αντισφαίρισης, των 20 τίτλων Γκραν Σλαμ, ένας πραγματικός βιρτουόζος των κορτ και κατά πολλούς ο πιο χαρισματικός τενίστας, ο Ρότζερ Φέντερερ, ανακοίνωσε ότι σταματάει την ενεργό δράση στα 41 χρόνια του

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εβδομάδα που στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών σκαρφάλωσε ένας έφηβος τενίστας, ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ, επέλεξε ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς του τένις» Ρότζερ Φέντερερ να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα κορτ, στα 41 του χρόνια, ύστερα από καριέρα εκτυφλωτικής δόξας αλλά και υποδειγματικής συμπεριφοράς, που τον κατέστησαν πρότυπο για το άθλημα.

Ο Ελβετός θρύλος της αντισφαίρισης, που έχει κατακτήσει 20 τίτλους του Γκραντ Σλαμ (ο πρώτος που έφτασε αυτόν τον αριθμό), δήλωσε χθες ότι αποχωρεί από το επαγγελματικό τένις μετά την ολοκλήρωση του Λέιβερ Καπ.

Ο Φέντερερ ήθελε να συνεχίσει να παίζει και να προσπαθήσει να προσθέσει και άλλα τρόπαια του Γκραν Σλαμ στη συλλογή του. Ωστόσο, αλλεπάλληλα προβλήματα στο γόνατο, που τον οδήγησαν και στο χειρουργείο, δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο από το περυσινό Ουίμπλεντον, τον Ιούλιο του 2021. Στο Λέιβερ Καπ, 23-25 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, θα συμμετάσχει ως… γκεστ σταρ με την ομάδα της Ευρώπης, στην οποία παίρνει μέρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Οπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, τα τελευταία τρία χρόνια μού έφεραν προκλήσεις με τη μορφή τραυματισμών και χειρουργικών επεμβάσεων. Εχω δουλέψει σκληρά για να επιστρέψω σε πλήρη αγωνιστική φόρμα. Αλλά γνωρίζω επίσης τα όρια του σώματός μου και το μήνυμά του τον τελευταίο καιρό είναι ξεκάθαρο: Είμαι 41 ετών», έγραψε στο Instagram.

Τέλος εποχής για τον Ρότζερ Φέντερερ ύστερα από μια υπέρλαμπρη καριέρα με μυθικά πεπραγμένα.

«Εχω παίξει περισσότερους από 1.500 αγώνες επί 24 χρόνια. Το τένις μού φέρθηκε πιο γενναιόδωρα από όσο θα ονειρευόμουν ποτέ, αλλά τώρα είναι η ώρα να τελειώσω την αγωνιστική μου καριέρα. Το Λέιβερ Καπ την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο θα είναι η τελευταία μου διοργάνωση ATP. Θα παίξω περισσότερο τένις στο μέλλον, φυσικά, αλλά όχι σε τουρνουά του Γκραν Σλαμ ή του ΑΤΡ», ανέφερε.

Η αποχώρησή του προσδίδει τεράστια αίγλη στη διοργάνωση του Λονδίνου το άλλο Σαββατοκύριακο, και είναι ταιριαστό να πει το αντίο του ο Φέντερερ στην πόλη όπου δοξάστηκε όσο πουθενά αλλού, κατακτώντας οκτώ τίτλους στο Ουίμπλεντον. Οταν μάλιστα κατακτούσε το πρώτο του Ουίμπλεντον, το 2003, ο νέος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης είχε μόλις γεννηθεί: Ο Αλκαράθ ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2003. Πολύ πιθανόν αυτή η αλλαγή γενιάς στο τένις να συνέβαλε στη χρονική στιγμή που επέλεξε ο Φέντερερ να ανακοινώσει την απόφασή του.

Ο Ελβετός έχει καριέρα με 103 τίτλους και 237 σερί εβδομάδες στο Νο 1, αφού κατέκτησε τα πάντα εκτός από ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό, μένοντας στο αργυρό το 2012. Πήρε πάντως χρυσό στο διπλό το 2008. Εχει όμως και τέσσερα παιδιά, άρα ίσως να μην αργήσει η μέρα που θα ξαναδούμε το όνομα Φέντερερ στο κυρίως ταμπλό τουρνουά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή