Μεσόγεια: Μια γιορτή του στίβου με εκατοντάδες συμμετοχές

Μεσόγεια: Μια γιορτή του στίβου με εκατοντάδες συμμετοχές

Μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού διεξάγεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού διεξάγεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου». Παιδιά από 6 έως 16 ετών έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον στίβο αλλά και να αγωνιστούν σε μία διοργάνωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην οποία ο αθλητισμός «ανταμώνει» με πολιτιστικά δρώμενα και εκπαίδευση. Ήδη, σήμερα, 1.600 μαθητές από 14 σχολεία της Ανατολικής Αττικής επισκέφτηκαν το πανέμορφο στάδιο. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 2.800 νέοι αθλητές από δεκάδες ελληνικούς συλλόγους.

Από νωρίς το πρωί, το στάδιο που φέρει το όνομα του παλαιού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Δημήτρη (Μήτσου) Δημητρίου θύμιζε μία αθλητική κυψέλη. Στον αγωνιστικό χώρο είχαν τοποθετηθεί «πίστες μάχης» με θέμα τα αγωνίσματα του στίβου και εκατοντάδες μικρά παιδιά από 14 σχολεία της περιοχής, με πολύχρωμα μπλουζάκια, και υπό την καθοδήγηση παλαιών πρωταθλητών και προπονητών του στίβου γνώρισαν τον κλασικό αθλητισμό. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ένα όνειρο υλοποιήθηκε. Πραγματικά αποτελεί τεράστια επιτυχία να συγκεντρώνονται τόσα παιδιά για να νιώσουν τη χαρά της άθλησης που επιβάλλεται να καλλιεργείται. Για εμάς τους παλαιούς πρωταθλητές είναι συγκινητικό να επεξεργαστούμε αυτά τα ακατέργαστα διαμάντια και να δώσουμε μία ανάταση στη ζωή του και στον ελληνικό αθλητισμό. Η άθληση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιέργειας των νέων και συντελεί στην πρόοδο την επαγγελματική και την προσωπική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τους εφτά δήμους της Ανατολικής Αττικής καθώς και τους χορηγούς που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο», δήλωσε η Τεχνική Διευθύντρια των αγώνων και παλαιά πρωταθλήτρια Αριάδνη Δάδα.

Τα «Μεσόγεια» αποτελούν ένα φεστιβάλ και συνδυάζουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά μέσα από ένα πολυθεματικό event. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του κλασικού αθλητισμού. Η μεγάλη συμμετοχή μάς γεμίζει ελπίδες. Σήμερα εκατοντάδες παιδιά από σχολεία της Ανατολικής Αττικής γνώρισαν μέσα από το παιχνίδι τον στίβο. Κάποια από αυτά θα γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές μας», υπογράμμισε ο εμπνευστής της διοργάνωσης και βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μία πληθώρα από δράσεις. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δεντροφύτευση, παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις με θέμα τον αθλητισμό, μαθήματα οδικής ασφάλειας, πρώτων βοηθειών και μαθήματα αυτοάμυνας από παγκοσμιονίκες του ζίου ζίτσου ενώ εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής τα μύησαν στην ανακύκλωση  μέσα από το πρόγραμμα «Green City». «Την εφετινή επέτειο της Ημέρας του Αθλητισμού τη γιορτάζουμε με το περίφημο Φεστιβάλ των Μεσογείων, το οποίο συνδυάζει τον αθλητισμό με την παράδοση. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης στηρίζουν και συνδιοργανώνουν αυτή τη μεγάλη εκδήλωση και εύχονται σε όλους τους αθλητές επιτυχίες, νίκες και υγεία. Ο αθλητισμός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πυλώνες της κοινωνίας -και το λέω αυτό και με την αθλητική μου ιδιότητα- και δίνει στον άνθρωπο χαρές», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Πέππας.

Το κυρίως αθλητικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί αύριο και την Κυριακή (10.00 – 20.00) με αγώνες με αγώνες για αγόρια και κορίτσια -αθλητές συλλόγων- κάτω των 16 ετών. Η αυριανή ημέρα θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της Τάμτα ενώ η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού θα «πέσει» την Κυριακή (20.00) με τη συναυλία των Ιωάννα Σεβοπούλου και Ιορδάνη Αγαπητό.

Το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή