Basket League: Επιβλητικό πέρασμα Ολυμπιακού από την Πάτρα

Basket League: Επιβλητικό πέρασμα Ολυμπιακού από την Πάτρα

Χωρίς να πατήσει φρένο, προερχόμενος από τη μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πάτρα συντρίβοντας τον Απόλλωνα με 87-61, στο ματς που έριξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Basket League

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να πατήσει φρένο, προερχόμενος από τη μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πάτρα συντρίβοντας τον Απόλλωνα με 87-61, στο ματς που έριξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε στην Αθήνα τους Παπανικολάου (τενοντίτιδα), Κάνααν (αδιαθεσία) και Φαλ, όμως ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που αγωνίζεται με τη νέα νομοθεσία των 6+1 ξένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με αρνητικό PIR (δείκτης απόδοσης), πλην του Βισσαρίου. Από τον Ολυμπιακό, 20 π. σημείωσε ο Βεζένκοφ, 13 ο Μπλακ και από 10 οι Πίτερς και Λαρεντζάκης (με 36 PIR).

H είδηση της αγωνιστικής είναι φυσικά η ήττα και η νέα κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο «Αλεξάνδρειο» για δεύτερη σεζόν –και κατά σύμπτωση στην πρεμιέρα της Basket League– από τον αξιόμαχο Αρη με 69-65. Οι «πράσινοι» ήταν ξανά ασύνδετοι και προβλέψιμοι μακριά από το ΟΑΚΑ, άστοχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα –πλην του ξεσπάσματος της 3ης περιόδου όπου κάλυψαν διαφορά 15 πόντων– και με κακές επιλογές στην επίθεση (στο 2ο δεκάλεπτο πέτυχαν μόλις 5 π.).

Συνέτριψε με 87-61 τον Απόλλωνα – Προβλημάτισε ξανά ο Παναθηναϊκός, που ηττήθηκε από τον Αρη.

Είναι φανερό ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς και οι νέοι παίκτες που ήρθαν φέτος θέλουν χρόνο, όμως σε μια πιο ανταγωνιστική Basket League αλλά και Ευρωλίγκα αναμένεται να περάσουν δύσκολα απογεύματα και βράδια μέχρι να βρουν τις σταθερές που αναζητούν (μαζί και κάποια ενίσχυση). Οσο αξιόμαχη κι αν είναι μια ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι μόλις 20 πόντοι ενεργητικό στο α΄ ημίχρονο «αφοπλίζουν» κάθε δικαιολογία…

Πλέον οι «πράσινοι» καλούνται να δοκιμαστούν στο Βελιγράδι την Πέμπτη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ο Ολυμπιακός την Παρασκευή θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Λαύριο – Προμηθέας 80-90, Ιωνικός – Κολοσσός 89-84, Περιστέρι – ΠΑΟΚ 85-77, ΑΕΚ – Καρδίτσα 79-63.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή