Βόλεϊ: δύο ταχύτητες στους άνδρες, ισορροπία στις γυναίκες

Βόλεϊ: δύο ταχύτητες στους άνδρες, ισορροπία στις γυναίκες

Μια διοργάνωση δύο… ταχυτήτων αναμένεται να είναι και το φετινό πρωτάθλημα της ανδρικής Λίγκας του βόλεϊ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διοργάνωση δύο… ταχυτήτων αναμένεται να είναι και το φετινό πρωτάθλημα της ανδρικής Λίγκας του βόλεϊ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα είναι οι ομάδες που θα βρεθούν στην πρώτη τετράδα και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες. cΑπό τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό έφυγαν τρεις από τους Ελληνες που αποτελούσαν τον κορμό της ομάδος. Οι «πράσινοι», μεταξύ άλλων, απέκτησαν δύο σπουδαίους ξένους, τον Κουβανό Φερνάντο Ερνάντεζ και τον Ιταλοτσέχο Γίρι Κόβαρ. Ηδη, το «τριφύλλι» έχει δώσει δύο ευρωπαϊκούς αγώνες και από αύριο θα μπει και στους ρυθμούς του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς θα αντιμετωπίσει, στην Κρήτη, τον ΟΦΗ (18.00).

Στον Ολυμπιακό, ο προπονητής Αλμπέρτο Τζουλιάνι επέλεξε και παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, όπως ο διεθνής Σλοβένος Τόνσεκ Στερν, ενώ πήρε από τον Παναθηναϊκό τον διεθνή λίμπερο Δημήτρη Γκαρά. Συγκριτικά με πέρυσι η ομάδα δείχνει ένα καλύτερο σύνολο. Τη Δευτέρα, θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Μίλωνα (16.00).

Ο Φοίνικας έχει στο τιμόνι του τον Δημήτρη Καζάζη και ο κορμός της ομάδας είναι σχεδόν ίδιος με τον περυσινό. Στους ξένους του πρόσθεσε τον Γερμανό Φρομ από τον Ολυμπιακό και τον Βέλγο Κλινκενμπέργκ, που αγωνιζόταν στην Πολωνία. Σήμερα αντιμετωπίζει τον Αθλο Ορεστιάδας (19.00).

Συγκροτημένο σύνολο έδειξε ότι διαθέτει ο ΠΑΟΚ στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες του. Πρώτος του αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι σήμερα ο «νεοφώτιστος» Πήγασος Πολίχνης (21.30). Σήμερα θα βρεθούν αντιμέτωποι και η Κηφισιά με τον Αριστοτέλη Σκύδρας (17.00).

Σήμερα αρχίζει και το πρωτάθλημα της γυναικείας Λίγκας. Ολες οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους και θα ακολουθήσουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Οι γνώστες του χώρου έχουν χαρακτηρίσει τη διοργάνωση «αμφίρροπη». Την άνοδο στα «σαλόνια» έχουν πάρει ο ΖΑΟΝ και το Αιγάλεω. Οι μάχες τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά αναμένονται ενδιαφέρουσες. Το πρόγραμμα: 16.30: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Αιγάλεω, Αρης – ΑΣΠ Θέτις, Λαμία 2013 – Θήρα, 19.30: Ηλυσιακός – ΖΑΟΝ. Κυριακή: 18.00: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή