Τσάμπιονς Λιγκ: Έσπασαν καρδιές στον 4ο όμιλο

Τσάμπιονς Λιγκ: Έσπασαν καρδιές στον 4ο όμιλο

Σε θρίλερ που κράτησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο εξελίχθηκε η μάχη για την πρόκριση στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στην 6η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ που κράτησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο εξελίχθηκε η μάχη για την πρόκριση στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στην 6η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης. Μεγάλες κερδισμένες η Τότεναμ, που νίκησε με 2-1 τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» και πήρε την 1η θέση, αφήνοντας μάλιστα εκτός Ευρώπης τους Γάλλους, καθώς και η Αϊντραχτ, που επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα και πήρε και αυτή το εισιτήριο για τους «16», με τους Πορτογάλους να πηγαίνουν στο μπαράζ που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις σημειώθηκε στον 2ο όμιλο, καθώς εκτός Ευρώπης έμεινε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τέλος, όσον αφορά στον 1ο και στον 3ο όμιλο, η τελευταία αγωνιστική ήταν τυπική διαδικασία, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί από την προτελευταία στροφή της διοργάνωσης.

Τα χθεσινά ματς και οι τελικές βαθμολογίες: 1ος: Λίβερπουλ – Νάπολι 2-0, Ρέιντζερς – Αγιαξ 1-3. Νάπολι 15, Λίβερπουλ 15, Αγιαξ 6, Ρέιτζερς 0. 2ος: Λεβερκούζεν – Μπριζ 0-0, Πόρτο – Ατλέτικο 2-1. Πόρτο 12, Μπριζ 11, Λεβερκούζεν 5, Ατλέτικο 5. 3ος: Βικτόρια Πλζεν – Μπαρτσελόνα 2-4, Μπάγερν – Ιντερ 2-0. Μπάγερν 18, Ιντερ 10, Μπαρτσελόνα 7, Βικτόρια Πλζεν 0. 4ος: Μαρσέιγ – Τότεναμ 1-2, Σπόρτινγκ – Αϊντραχτ 1-2. Τότεναμ 11, Αϊντραχτ 10, Σπόρτινγκ 7, Μαρσέιγ 6.

Από την κόλαση στον παράδεισο, Τότεναμ και Φρανκφούρτη πήραν τα εισιτήρια για τους «16» – Στο μπαράζ η Σπόρτινγκ.

Οσον αφορά τις αποψινές αναμετρήσεις στον 5ο όμιλο, ανοιχτή παραμένει η 2η θέση με τη Μίλαν που έχει 7 βαθμούς να υποδέχεται τη Σάλτσμπουργκ, που ακολουθεί με 6 βαθμούς. Η ουραγός Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4β), για να βρεθεί στην 3η θέση, θα πρέπει να κερδίσει την πρωτοπόρο Τσέλσι (10β) μέσα στον Λονδίνο και παράλληλα να χάσουν οι Αυστριακοί από τη Μίλαν. Στον 6ο όμιλο, Λειψία (9β) και Σαχτάρ (6β) παίζουν για τη 2η θέση πίσω από τη Ρεάλ (10 β.) που έχει ήδη προκριθεί. Οι Γερμανοί αρκούνται και στην ισοπαλία, ενώ οι Ουκρανοί θέλουν μόνο τη νίκη για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα νοκ άουτ. Στον 7ο όμιλο έχουν κριθεί τα πάντα, καθώς Σίτι και Ντόρτμουντ συνεχίζουν στους «16», η Σεβίλλη πηγαίνει στα πλέι οφ, ενώ εκτός μένει η Κοπεγχάγη. Τέλος, στον 8ο όμιλο η Γιουβέντους υπό προϋποθέσεις μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης αν φέρει χειρότερο αποτέλεσμα από τη Μακάμπι Χάιφα.

Τα ματς: 5ος: Μίλαν – Σάλτσμπουργκ, Τσέλσι – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 6ος: Ρεάλ – Σέλτικ, Σαχτάρ – Λειψία, 7ος: Κοπεγχάγη – Ντόρτμουντ, Σίτι – Σεβίλλη, 8ος: Γιουβέντους – Παρί Σ.Ζ., Μακάμπι Χάιφα – Μπενφίκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή