Μουντιάλ 2022: Οι καθυστερήσεις σώζουν τον καθαρό χρόνο των αγώνων

Μουντιάλ 2022: Οι καθυστερήσεις σώζουν τον καθαρό χρόνο των αγώνων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε όλες τις καινοτομίες που ξεπροβάλλουν στο Μουντιάλ του Κατάρ, καλό θα είναι να ξεχάσουμε πλέον και τα τυπικά τρία, τέσσερα ή πέντε λεπτά καθυστερήσεων κάθε αγώνα.

Ο έξτρα χρόνος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στις τρεις αναμετρήσεις της Δευτέρας, φτάνοντας συνολικά τα 59 λεπτά, με αυτήν της Αγγλίας με το Ιράν να συμπληρώνει το 25λεπτο λόγω και του σοβαρού τραυματισμού του Ιρανού γκολκίπερ. Στη χθεσινή, της Σ. Αραβίας με την Αργεντινή, κρατήθηκαν 19 λεπτά, ενώ ενδεικτικό είναι πως στα έξι πρώτα ματς, ο μέσος όρος των καθυστερήσεων έφτασε τα 16 λεπτά. Η FIFA έχει δώσει εντολές στους διαιτητές να αναπληρώνουν κάθε «νεκρό» διάστημα του αγώνα στις καθυστερήσεις και όπως τόνισε ο υπεύθυνος διαιτησίας Τζιανλουίτζι Κολίνα, «θέλουμε να αποφύγουμε παιχνίδια με 42, 43, 44 λεπτά καθαρού χρόνου. Γι’ αυτό όλοι οι χρόνοι των αλλαγών, των πέναλτι, των πανηγυρισμών, των πρώτων βοηθειών από τα ιατρικά τιμ και φυσικά του VAR αναπληρώνονται».

Στην Ολλανδία, το κεντρικό πρόσωπο παραμένει ο 28χρονος δίμετρος τερματοφύλακας Αντριες Νόπερτ, που στο ντεμπούτο του με τους «οράνιε» δικαίωσε τον Λουίς Φαν Χάαλ. Κι όλα αυτά, αν σκεφτεί κανείς πως το 2020, μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, με την προτροπή της συζύγου του έφτασε ένα βήμα από το να παρατήσει το ποδόσφαιρο και να αλλάξει επάγγελμα φορώντας τη στολή του αστυνομικού. Αιτία ένας σκληρός τραυματισμός (ρήξη χιαστών) αγωνιζόμενος στην άσημη Ντόρντρεχτ. Αρχές του 2021 όμως ο τραυματισμός όλων των αναπληρωματικών τερματοφυλάκων της Γκόου Αχέντ Ιγκλς στάθηκε η αφορμή να επανέλθει σώζοντας την καριέρα του.

Χθες η FIFA εξήγησε γιατί στους αγώνες Κατάρ – Εκουαδόρ, Σενεγάλης – Ολλανδίας και Αγγλίας – Ιράν τα εισιτήρια των αναμετρήσεων ήταν περισσότερα από τη δηλωμένη χωρητικότητα των γηπέδων. Αυτό έχει να κάνει με το ότι οι διοργανωτές αναφέρονται στην προτεινόμενη χωρητικότητα. Για παράδειγμα, στο εναρκτήριο ματς Κατάρ – Ισημερινού ανακοινώθηκαν 67.372 εισιτήρια όταν η δηλωμένη χωρητικότητα του σταδίου Al-Bayt είναι 60.000 και η πραγματική του 68.895 θεατές.

Την ίδια ώρα, οι διοργα-νωτές εξακολουθούν να κυνηγούν ό,τι θεωρούν παράνομο, αφού ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουάλ συνελήφθη όταν προσπάθησε να εισέλθει σε γήπεδο φορώντας ένα T-shirt με ουράνιο τόξο, προκειμένου να υποστηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή