Μουντιάλ 2022: Ριγκομπέρτ Σονγκ, ο άνθρωπος που ξέρει πώς να μένει ζωντανός

Μουντιάλ 2022: Ριγκομπέρτ Σονγκ, ο άνθρωπος που ξέρει πώς να μένει ζωντανός

Η τύχη τού χάρισε μια… έξτρα ζωή, αλλά απόψε ο τεχνικός του Καμερούν Ριγκομπέρτ Σονγκ ελπίζει να μείνει ζωντανός μαζί με τα «Αδάμαστα λιοντάρια» του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κόντρα στη Βραζιλία

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τύχη τού χάρισε μια… έξτρα ζωή, αλλά απόψε ο τεχνικός του Καμερούν Ριγκομπέρτ Σονγκ ελπίζει να μείνει ζωντανός μαζί με τα «Αδάμαστα λιοντάρια» του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κόντρα στη Βραζιλία.

Ο κατά γενική παραδοχή κορυφαίος αμυντικός στην ποδοσφαιρική ιστορία του Καμερούν απολαμβάνει το πέμπτο του Μουντιάλ, αλλά τη φορά αυτή ως προπονητής και όχι ως παίκτης. Ποιος θα το φανταζόταν όμως αυτό, όταν έξι χρόνια πριν ο πρώην μπακ των Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ, Μετς, Κολωνίας και Σαλερνιτάνα, μεταξύ άλλων, έπεφτε σε κώμα από εγκεφαλικό επεισόδιο συγκινώντας την ποδοσφαιρική υφήλιο.

Ηταν το φθινόπωρο του 2016 όταν ο Σονγκ θα έφθανε ένα βήμα πριν από το μοιραίο, μένοντας επί έναν ολόκληρο μήνα σε κώμα. Σήμερα δηλώνει ότι «από τους 40 ανθρώπους που θα βρεθούν στην κατάσταση αυτή, οι 30 πεθαίνουν και μόνο οι 10 επιβιώνουν».

Ηταν όμως και τυχερός, καθώς τη ζωή του δεν την έσωσε μόνο η θέλησή του, αλλά και ο… σκύλος του. Οπως διηγείται στην εφημερίδα L’ Equipe, «έβλεπα τηλεόραση και ένιωσα πολύ αδύναμος. Καθώς περίμενα κάποιον καλεσμένο πήγα και άφησα την πόρτα του σπιτιού ανοικτή. Αν την είχα κλειστή ήμουν τελειωμένος, καθώς η οικογένειά μου έλειπε. Ο σκύλος μου φαίνεται ότι κάτι κατάλαβε και άρχισε να γαβγίζει. Τότε ήρθε τρέχοντας το άτομο που περίμενα και με βρήκε –εγκαίρως ευτυχώς– στο πάτωμα». Η τύχη τού χαμογέλασε ξανά, καθώς ο πρόεδρος της χώρας τον έστειλε με έξοδά του να νοσηλευθεί στο Παρίσι, κι εκεί σώθηκε.

Η ζωή τον αντάμειψε εκ νέου φέτος για τη θέλησή του, καθώς τον Μάρτιο, όταν είχε πια ανανήψει πλήρως, έλαβε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και στενό του φίλο Σαμουέλ Ετό, με πρόταση ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Καμερούν – μια θέση κάθε άλλο παρά εύκολη δεδομένης της πίεσης που υφίσταται ο εκάστοτε εκλέκτορας των «Αδάμαστων λιονταριών».

Εχοντας κερδίσει αυτή την… έξτρα ζωή, όπως λέει ο ίδιος, ήταν απίθανο να ιδρώσει το αυτί του από το μπαράζ «ζωής ή θανάτου» με την Αλγερία για μια θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Το Καμερούν του Σονγκ πήρε το εισιτήριο και απόψε τα παίζει όλα για όλα για να μείνει ζωντανό στη διοργάνωση, έστω κι αν αντίπαλός του είναι η Βραζιλία. Αλλωστε ο ίδιος ο Σονγκ έχει μάθει να παλεύει κόντρα στις πιθανότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή