Κύπελλο: «Ξεμπέρδεψαν» από το πρώτο ματς  

Κύπελλο: «Ξεμπέρδεψαν» από το πρώτο ματς  

Το μισό εισιτήριο για τους «8» έκοψαν χθες Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραδιά των φαβορί η χθεσινή για το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν στα πρώτα ματς για τους «16» τα αποτελέσματα που ήθελαν προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόωρα την παρουσία τους στην επόμενη φάση του θεσμού, νικώντας με 4-1 τον Ατρόμητο, 3-0 τον Βόλο και 2-0 την Κηφισιά, αντίστοιχα, μετατρέποντας σε απλή διαδικασία τις ρεβάνς.

Συγκεκριμένα, στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός, με τον Μαρσέλο να θυμίζει τον παίκτη που ήταν στη Ρεάλ, έφθασε στο 4-1 επί του Ατρομήτου χάρη στην εξαιρετική του απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Μπιέλ, ενώ η ομάδα του Περιστερίου έφερε το ματς στα ίσα στο 11΄ με τον Κιάρτανσον.

Στo β΄ μέρος οι κινήσεις του Μίτσελ άλλαξαν την εικόνα του Ολυμπιακού, με τον Μαρσέλο να αναλαμβάνει δράση και να πετυχαίνει δύο πανέμορφα γκολ στο 50ό λεπτό για το 2-1 και στο 65ο λεπτό, όταν και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 ξεσηκώνοντας το γήπεδο. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Βραζιλιάνος σταρ πετυχαίνει δύο τέρματα σε έναν αγώνα. Είχε μεσολαβήσει και το γκολ του Ελ Αραμπί στο 64΄.

Στη «Λεωφόρο», ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί όπου είχε σταματήσει πριν από ένα μήνα. Οι «πράσινοι» δεν έδειξαν καθόλου επηρεασμένοι από τη διακοπή του πρωταθλήματος και δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν με 3-0 του Βόλου με… σλοβένικη υπογραφή.

Ο Σπόραρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (40’+6΄) άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσουν στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσέριν στο 54΄ και ο Βέρμπιτς στο 59ο λεπτό, οι οποίοι και σφράγισαν την επικράτηση του «τριφυλλιού» και ουσιαστικά το εισιτήριό του για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Τέλος, στο γήπεδο της Ριζούπολης η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην πρωτοπόρο του δεύτερου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 Κηφισιά, την οποία και νίκησε με 2-0, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Γκαρσία με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ στο 34΄, ενώ ο Φαν Βέερτ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της «Ενωσης». Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που είχαν και οι δύο ομάδες, το σκορ δεν άλλαξε.

• Η φάση των «16» του Κυπέλλου ολοκληρώνεται σήμερα με άλλους δύο αγώνες. Συγκεκριμένα, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πόντου και ο Λεβαδειακός τον Αρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή