Μουντιάλ 2022: Φρενίτιδα στην Αργεντινή

Μουντιάλ 2022: Φρενίτιδα στην Αργεντινή

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για τους Αργεντινούς. Φάνηκε από τα σχεδόν 2 εκατομμύρια κόσμου που πλημμύρισαν το Μπουένος Αϊρες, με επίκεντρο τον περίφημο Οβελίσκο προχθές

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για τους Αργεντινούς. Φάνηκε από τα σχεδόν 2 εκατομμύρια κόσμου που πλημμύρισαν το Μπουένος Αϊρες, με επίκεντρο τον περίφημο Οβελίσκο προχθές. Φάνηκε από το γλέντι οπουδήποτε ζουν Αργεντινοί στον κόσμο, ακόμη και στην Ανταρκτική. Φάνηκε και από τους πανηγυρισμούς που στήθηκαν έξω από το σπίτι του Ντιέγκο Μαραντόνα, με εκατοντάδες φιλάθλους να σπεύδουν σαν σε εκκλησία το Πάσχα.

Η φρενίτιδα αυτή θα αργήσει να καταλαγιάσει. Χθες βράδυ, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, επρόκειτο να αφιχθεί στο Μπουένος Αϊρες η αποστολή των νέων πρωταθλητών με το παγκόσμιο κύπελλο. Ομως η τεράστια λαχτάρα του κόσμου να δει τον Λέο Μέσι, τον τερματοφύλακα «Ντίμπου» Μαρτίνες, τον τεχνικό Λιονέλ Σκαλόνι και το ίδιο το κύπελλο οδήγησε τις Αρχές στην απόφαση να μην περάσει η αποστολή ούτε από τον Οβελίσκο ούτε από την «Κάσα Ροσάδα», δηλαδή το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, υπερβολικός συνωστισμός και άλλα δυσάρεστα γεγονότα.

Οι Αργεντίνοι ήδη έχουν αναγάγει σε ημίθεους τους παίκτες της Εθνικής, με κάποιους να λογίζονται και ακόμη ψηλότερα: Πολλοί δημοσιογράφοι προέβησαν στη σύγκριση του «νέου θεού» Μέσι με τον «παλιό», τον Ντιέγκο, ενώ και για τον τερματοφύλακα Μαρτίνες ειπώθηκε ότι στη φάση του 123ου λεπτού «έβαλε το πόδι του θεού» για να αποτρέψει τη νίκη των Γάλλων.

Τίτλοι όπως «Πρωταθλητές!», «Μέσι ευχαριστούμε» και «Μέσι: ο κορυφαίος στην Ιστορία» κυριαρχούσαν στα χθεσινά πρωτοσέλιδα στην Αργεντινή, ενώ η Olé έγραψε κάτι σαν: «Ο “Λεός” είναι Αργεντίνος», ενώνοντας το «Θεός» με το «Λέο».

Πελέ: Ο Μαραντόνα σίγουρα θα χαμογελάει

Η 18η Δεκεμβρίου θα μείνει στην ιστορία της Αργεντινής ως η ημέρα της απόλυτης δικαίωσης του Λέο Μέσι, αλλά και ανακούφισης ενός παθιασμένου με το ποδόσφαιρο λαού ύστερα από 36 έτη αναμονής. Στη χαρά αυτή, ο Μέσι ανακοίνωσε ότι δεν σταματάει ακόμη από την εθνική. Παράλληλα, έλαβε τα συγχαρητήρια των Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες, αλλά και του Πελέ, που είπε ότι «ο Ντιέγκο Μαραντόνα σίγουρα θα χαμογελάει τώρα».

Μουντιάλ 2022: Φρενίτιδα στην Αργεντινή-1
Η ιστορία επαναλήφθηκε 36 χρόνια μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή του Μαραντόνα, στο Μεξικό. Ο Λιονέλ Μέσι πήρε τη σκυτάλη και ανέβασε ξανά την «αλμπισελέστε» στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του ποδοσφαιρικού κόσμου. Φωτ. REUTERS/Hannah McKay

Στα αποδυτήρια της Αργεντινής στήθηκαν τρελοί πανηγυρισμοί, ενώ ξεχώρισε η παρουσία του… φιλάθλου, πλέον, Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος πήγε και αυτός στην απονομή και σήκωσε το κύπελλο! Ετσι έμοιασε να μην ενοχλείται κανείς από τη… ρόμπα που φόρεσαν οι διοργανωτές στον Μέσι – τη χρυσοστόλιστη «Μπεστ» που φορούν οι κορυφαίοι Καταριανοί αξιωματούχοι. Δεν μπορούσαν, βεβαίως, να είναι όλοι ευχαριστημένοι από τον επονομαζόμενο «τελικό των τελικών», κατά τον ισπανικό Τύπο χθες. Η γαλλική Equipe είχε τίτλο «ψηλά το κεφάλι», ενώ αντίστοιχη ήταν και η ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα αποδυτήρια των «μπλε» μετά τη λήξη, ο οποίος υποσχέθηκε υποδοχή νικητών στο Παρίσι και στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Ο Γάλλος τεχνικός Ντιντιέ Ντεσάν ψιθύρισε κάτι για τη διαιτησία που «θα μπορούσε να είναι καλύτερη», απέδωσε το μέτριο παιχνίδι των Γάλλων εν μέρει στην ίωση που έπληξε το γαλλικό στρατόπεδο την περασμένη εβδομάδα, ενώ και ο γαλλικός Τύπος είχε διάθεση γκρίνιας.

• Το τέλος του από την εθνική Γαλλίας ανακοίνωσε ο Καρίμ Μπενζεμά μέσω social media. 

• Περισσότεροι από 3,4 εκατ. φίλαθλοι παρακολούθησαν διά ζώσης το Μουντιάλ, με τα γήπεδα να παρουσιάζουν πληρότητα 96,3%. Σύμφωνα με τη FIFA, στην πλειονότητά τους οι τουρίστες που πήγαν στο Κατάρ ήταν από Σ. Αραβία, Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Μεξικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή