Σε δύο «στρατόπεδα» η γαλλική ομοσπονδία

Σε δύο «στρατόπεδα» η γαλλική ομοσπονδία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπτωτος είναι ουσιαστικά ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νοέλ Λε Γκρε, ύστερα από την τυπικώς κοινή απόφαση του ιδίου και της εκτελεστικής επιτροπής της FFF να τεθεί σε… διαθεσιμότητα, αφού το κλίμα έχει βαρύνει υπερβολικά για τον 81χρονο παράγοντα. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρχει και βαθύτερος διχασμός στην ομοσπονδία της δευτεραθλήτριας κόσμου.

Ο Λε Γκρε αποτελεί αντικείμενο επίσημης έρευνας του υπουργείου Αθλητισμού της Γαλλίας σχετικά με καταγγελίες από υπαλλήλους της γαλλικής ομοσπονδίας για κακομεταχείριση και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο επί δώδεκα χρόνια πρόεδρος της ομοσπονδίας ένιωθε ότι αποτελούσε κράτος εν κράτει, λέγοντας συχνά με αλαζονεία σε όσους τον κόντραραν πως «ό,τι και να γίνει εγώ θα παραμείνω εδώ, ενώ εσείς σε ένα με δύο χρόνια δεν θα είστε πουθενά».

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι για την ομοσπονδία και γενικά τη φίλαθλη Γαλλία ήταν οι εκτός ορίων δηλώσεις του για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος παράγοντας είπε ότι δεν τον νοιάζει πού θα εργαστεί ο Γαλλοαλγερινός προπονητής, στη Βραζιλία ή αλλού, και δεν θα σήκωνε καν το τηλέφωνο εάν τον καλούσε ο κ. Ζιντάν. «Αν νοιάζονται τόσο τα κανάλια γι’ αυτόν, ας κάνουν τηλεμαραθώνιο να του βρουν δουλειά», είπε.

Τα έργα και οι ημέρες του Νοέλ Λε Γκρε – Οι δύο τάσεις στην Εθνική με Ντιντιέ Ντεσάν και Ζινεντίν Ζιντάν – Καρίμ Μπενζεμά.

Δύο ημέρες μετά, ο Λε Γκρε ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του, αλλά ήταν πια αργά.

Ετσι φθάσαμε στην Τετάρτη όταν σε έκτακτη σύσκεψη η εκτελεστική επιτροπή της FFF αποφάσισε το «πάγωμα» των αρμοδιοτήτων του Λε Γκρε, με τον αντιπρόεδρο Φιλίπ Ντιαλό να αναλαμβάνει καθήκοντα μεταβατικού προέδρου μέχρι την εκλογή νέου.

Τυπικά, ο Λε Γκρε παραμένει σε αναστολή έως την έκδοση του πορίσματος της κρατικής έρευνας. Κανείς πάντως δεν αμφιβάλλει για το περιεχόμενό της.

Η ηγεσία του Λε Γκρε δίχασε την ομοσπονδία, και κάποιοι βλέπουν ένα στρατόπεδο υπέρ του Ντιντιέ Ντεσάν, που ανανέωσε ως εκλέκτορας μέχρι το 2026, κι ένα υπέρ των Ζινεντίν Ζιντάν και Καρίμ Μπενζεμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή